Veckans lag

Följ veckans lag med Mattias Sörensson och Lukas Lindell varje onsdag. Vi plockar med de bästa spelarna från hela Europa. Denna vecka tyckte vi att dessa spelare förtjänade en plats.

Målvakt: Julio Cesar
Julio Cesar stod för en magisk uppvisning i matchen mot Milan. Han visar verkligen att han är en av världens bästa målvakter, han räddar även en straff i Milano derbyt vilket ger extra plus i kanten. Veckans målvakt är alltså Cesar, magisk insats mot Milan.

Högerback: Daniel Alves
Barcelonas Dani Alves var en stor tillgång för katalonerna i söndagens match mot Real Valladolid. Ytterbacken visade upp lysande försvarsspel samtidigt som han visade sin offensiva kraft. Brasilianaren nätade även en tid in i första halvlek, ett mål som betydde 2-0 till Barcelona. Slutresultatet blev 3-0.

Mittback: Ryan Shawcross
Mannen som låg bakom Stokes 3-1 vinst mot Arsenal i FA-cupen heter Ryan Shawcross. 22-åringen lyste från sin backposition matchen ut och avstyrde Arsenals anfall vid ett flertal tillfällen.

Mittback: Simon Kjaer
Den unga dansken visade prov på defensiv och var som en tegelvägg för Palermo i 3-0-vinsten mot Fiorentina. Kjaer stoppade Mutu och Gilardino i Fiorentina-anfallet vid ett flertal tillfällen och var, enligt mig, matchens spelare.

Vänsterback: John Arne Riise
Nästa skandinavian i försvaret är norsken John Arne Riise. 29-åringen gav prov på sin kapacitet under hela matchen och var en av matchens bästa spelare i 2-1-vinsten borta mot Juventus.

Högerytter: Lionel Messi
Argentinaren lekte med motståndarna i helgens 3-0-vinst borta mot Real Valladolid. Barcayttern var enastående och spelade i en klass för sig. Var enligt mig matchens spelare tillsammans med, eller snäppet före Daniel Alves.

Innermittfältare: Javier Zanetti
Zanetti visar att äldst är bäst. Spelar med hjärta till skillnad mot motståndarna Milan. Zanetti kämpar och ger inte upp en närkamp. Han spelar otroligt smart och visar prov på sina fotbollserfarenheter när Inter får spela med en man mindre nästan hela matchen.

Vänsterytter: Martin Petrov
Bulgaren nätade i 4-2-vinsten mot Scunthorpe i helgen. Petrov, som är tillbaks i startelvan, spelar ofta bra när han känner att han har blivit orättvist utelämnad från startelvan, och det här var inget undantag. Han gjorde som sagt mål och blev utsedd till matchens spelare.

Anfallare: Ricardo Fuller
Den andra Stoke-spelaren i fotbollsoraklets Veckans Lag är Ricardo Fuller. Anfallaren var lysande i segern mot Arsenal i FA-cupen och gjorde två mål för laget.

Anfallare: Goran Pandev
Pandev har verkligen hittat rätt i sin nya klubb Inter och samarbetet mellan Milito och Pandev var det inget fel på. När man kollade på Inters anfallspar så kändes det som att de hade spelat ihop i år, men Milito och Pandev har verkligen hittat varandra.
Pandev som nyss anlände till San Siro har börjat det hela väldigt bra. Han får ett väldigt bra betyg i debyt och förtjänar verkligen en plats på fotbollsoraklets lista.

Anfallare: Jermain Beckford
Beckford visar återigen klass när han gör två mål mot formstarka Tottenham i FA-Cup mötet. Matchen slutade 2-2 och det hela var Beckfords välförtjänst att det gick som det gick.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, var tänkt som en man i laget i och med sina två mål i helgen. Men på grund av sitt röda kort uteblev han. Inte heller Sylvinho, Xavi och Iniesta var trots fina insatser med i laget.

1 Comment

  1. Lars

    Ni tar med helt rätt lag enligt mig. Ser framemot nästa vecka

Leave a Comment