Veckans mål i Serie A

Vi fick i helgen se ett hett Milano-derby, ett svenskmål från Andreas Granqvist, samt en ännu tätare och jämnare toppstrid än tidigare i Serie A. Vad vi inte fick se var en mållös match, samt matchen mellan Catania och Roma som avbröts efter ställningen 1-1 på grund av regn. Här har jag tagit ut veckans tre snyggaste mål, utan inbördes ordning. Vilket tyckte du var snyggast?

Mirko Vucinic, Juventus (vs Cagliari)
Vucinic mål i helgen var varken en placering i krysset eller ett solonummer ifrån halvplan. Målet kom med på den här listan för spelet innan målet då Juventus höll i bollen och rullade runt med fina passningar. I klippet nedan ser ni de sista passningarna innan målet som gav Juve ledningen mot Cagliari i en match som slutade 1-1.

Diego Milito, Inter (vs Milan)
Milito gjorde som ni säkert vet matchens enda mål när Inter slog Milan i det stora Derby della Madonnina, Milano-derbyt. Argentinaren kom fri och hittade enda öppna luckan till vänster om målvakten Abbiati. I och med Inters vinst tätnar toppstriden till och vi har nu fem lag inom ramen av sju poäng uppe i toppen.

Paolo Grossi, Siena (vs Parma)
26-årige Paolo Grossi gör sin första säsong i Serie A efter att ha värvats från AlbinoLeffe i somras. I helgen förlorade visserligen hans Siena med ganska klara 3-1, men Grossi fick åtminstone glädjas åt att ha gjort sitt första mål för Siena och sitt första mål i Serie A när han prickade in reduceringen 1-2 i den 79:e minuten.
Veckans mål hittar du 48 sekunder in i videoklippet nedan.

[poll id=”106″]

Leave a Comment