Veckans övergång – Italien: Lazios nya landslagsmålvakt

Var vecka framöver så länge transferfönstret är öppet kommer vi i Italien-redaktionen skriva om veckans övergång. Vi kommer skriva om den övergång till ett italienskt lag som vi tror kan komma att bli viktigast för laget. Den här veckans bästa köp genomfördes av Lazio.

Lazios förstemålvakt, som förövrigt var en av lagets absolut bäste spelare förra säsongen, Fernando Muslera kommer med största sannolikhet att lämna klubben i sommar. Lazio har redan nu gjort klart med ersättaren. Klubben betalade drygt 54 miljoner kronor för att få över den italienska landslagsmålvakten Federico Marchetti från Cagliari.

Marchetti kom till Cagliari inför säsongen 2008/09 från AlbinoLeffe. Under de två första säsongerna i klubben var Marchetti inte bara förstemålvakt i klubblaget. I juni 2009 gjorde han sin landslagsdebut och fick efter det fortsatt förtroende i landslaget. Efter Buffons skada i VM 2010 fick Marchetti deltaga i sitt första stora mästerskap när han byttes in mot Paraguay i gruppspelet. 28-årige Marchetti gjorde tre matcher i VM i Sydafrika, och har än så länge gjort totalt åtta landskamper från juni 2009. Inför säsongen 2010/11 hamnade Marchetti i bråk med Cagliaris president Massimo Cellino efter att han inte velat förlänga sitt kontrakt. Som påföljd av detta fick Marchetti inte spela en enda A-lagsmatch för Cagliari under den gångna säsongen. Nu är alltså målvakten klar för Lazio och det här kan bli en nystart för 28-åringen som siktar på att åka med till EM 2012 med Italien.

– Detta är slutet på mardrömmen, jag är mycket entusiastisk, säger Marchetti till Lazios officiella hemsida.

Lazio har undertecknat ett 5-årskontrakt med Marchetti som förövrigt säger såhär om övergången:

– Jag har valt Lazio för att de har höga mål och är en bra klubb. Ända sedan Lazio blev intresserade av mig ville jag skriva kontrakt med klubben.

– Jag är bra tränad både fysiskt och psykiskt och jag är redo att anta utmaningen.

Lazio slutade 5:a i Serie A förra säsongen och kommer kommande säsong spela Play-off till Europa League.

Det här blir en nystart för Marchetti som har stor potential. Muslera gjorde det oerhört bra i Lazio-målet förra säsongen men jag tror att Marchetti kan göra samma bedrift.

Leave a Comment