Veckans talang!

Veckans talang!

Vi riktar ögonen mot Tyskland och klubben Werder Bremen. Där hittar vi en spelare som debuterade i det tyska landslaget några månader efter sin 20-årsdag. Ja veckans talang är Mesut Özil, Werder Bremens talangfulla mittfältare.

Mesut Özil spelade i sina yngsta år i den lilla tyska klubben Rot-Weiss i staden Essen. Men när Özil var 16 år så började han spela för Schalke 04. Där spåddes han en lysande framtid och blev en långsikts lösning för klubbens skadebenägna spelfördelare Lincoln. Men år 2007 så tog Özils tid i Schalke 04 slut.  Özil vägrade att förlänga det kontrakt han hade med Schalke 04 och fick lämma klubben efter två säsonger fulla med fina prestationer.

Werder Bremen var den klubb som snappade upp Özil där han snabbt växte till att bli en viktig spelfördelare på klubbens mittfält. Özil gjorde tre mål under de första fem matcherna i Werder Bremens gröna tröja. Och det tog inte lång tid förrän Tysklands förbundskapten Joachim Löw hyllade mittfältaren för hans spelsinne och prestationer.

–          När Mezut Özil visar upp hela sin potential är han helt enkelt genial. Han gör saker med bollen som mycket få spelare behärskar. Bättre kan man inte slå passningar, sade Löw om Werder Bremens spelfördelande mittfältare.

Mezut har också varit med och upplevt framgångar med det Tyska landslaget. Han var bland annat med och vann U21-EM i Sverige där Tyskland med stor stil slog ut England i finalen med 4-0. Mittfältaren lyckades också komma med i målprotokollet då han med ett fint distansskott hittade nätmaskorna.

Det är nu många klubbar som är och rycker i Özil och frågan är hur länge spelaren kommer att stanna i Werder Bremen. Var spelaren är hamnar i framtiden så är det en sak som är säker, Mezut Özil kommer att bli något riktigt stort.

Fakta om Mezut Özil

Namn: Mezut Özil

Född: 15 oktober år 1988 i Gelsenkirchen, Tyskland

Klubbar: Rot-Weiss (2000-2005) Schalke 04 (2005-2007) Werder Bremen (2008-2010)

Längd: 180 centimeter

Vikt: 70 kilo

Meritlista: U21-EM 2009,

Tyska cupen 2009,

Final i Uefa cupen 2009

1 Comment

Leave a Comment