Veckans talang

Spanien har alltid varit ett lag som producerat bra målvakter. Den unge talangfulle Atletico Madrid målvakten Sergio Asenjo är ett utmärkt exempel på detta. Sergio Asenjo fick sitt riktiga genombrott i mitten av den förra säsongen. Asenjo, som på den tiden spelade i Valladoilds reservlag fick chansen att ställa sig mellan stolparna i A-laget när Villareal gästade. Och vilken drömdebut för Asenjo, Valladolid vann matchen med 2-0 och Asenjo spelade formidabelt.  Asenjo fick fortsatt förtroende som första keeper och under hans första fem matcher så släppte han inte in ett enda mål.

Men den 30 november förra året så åkte Asenjo på ett riktigt bakslag, målvakten skadade knät mot Mallorca och var borta från all fotboll i tre månader. Under Asenjos frånvara så florerade ryktena och klubbar som Manchester United, Villareal, Atletico Madrid och Barcelona kopplades ihop med den skicklige målvakten.

I början på 2008 så skrev Asenjo på ett proffskontrakt med klubben som sträckte sig fram till 2011. I detta avtal så fanns det en klausul som gjorde att han kunde köpas loss för 55 miljoner. En klasul som den spanska klubben Atletico Madrid använde för att köpa loss Asenjo. Sagt och gjort sommaren 2009 så lämnade Asenjo Real Valladolid för att pröva lyckan i Atletico Madrid.

I sommar så fyller Asenjo 21 år och trots sin ringa ålder så visar han upp ett imponerande moget spel. Atletico Madrid, som lyckades att lägga vantarna på Asenjo lade inte bara vantarna på en otroligt skicklig målvakt, de lade vantarna på en framtida landslags målvakt och vem vet, kanske till och med en utav de största målvaktstalangerna i världen.

Fakta om Sergio Asjeno

Namn: Sergio Asenjo Andrès

Klubbar: Real Valladolid (2007-2009),  Atletico Madrid (2009)

Född: 28 juni 1989 i Palencia, Spanien

Längd: 188 centimeter

Styrkor: Otroligt kvick och reaktionssnabb

Svagheter: Saknar ibland rutin. Gör ibland misstag för att han är för aggressiv i straffområdet

Leave a Comment