Veckans talang Georginio Wijnaldum

Georginio Gregion Emile Wijnaldum, född den 11 november 1990 i Rotterdam, är en holländsk fotbollspelare som spelar fotboll i den holländska ligan för storklubben Feyenoord.

Wijnaldum’s favoritposition är att spela som central spelfördelare men i Feyenoord används han mer flitigt som yttermittfältare.

Georginio är född och uppväxt i södra Holland i Rotterdam. Vid sex års ålder skiljde sig Georginios föräldrar och hans mamma flyttade till landets huvudstad Amsterdam. Wijnaldum bestämde sig för att stanna kvar i Rotterdam och flyttade in hos sin mormor där han levde sin resterade del av sin barndom.

Under sina yngsta år visade aldrig Wijnaldum något intresse för fotboll, han kickade aldrig boll med de andra barnen på gatan och följde ingen fotboll vida radion eller via TV:n. Wijnaldum’s dröm var att bli en gymnast eller akrobat. Denna dröm ändrades snabbt efter att hans tog med honom till fotbollsklubben Sparta Rotterdam’s öppningsdag. Wijnaldum blev inbjuden till Sparta Rotterdams ungdoms akademi och hans passion för fotboll började gro.

Vid sex års ålder hade Wijnaldum växt fram till en nyckelspelare i Sparta Rotterdam och var med och vann två mästerskapstitlar på två säsonger. Det dröjde inte länge innan båda Ajax, PSV och Feyenoord började visa intresse för ynglingen och gav honom kontraktsförslag. Men Wijnaldum förkastade dem alla. Efter sju säsonger i Sparta bestämde sig Wijnaldum för att acceptera ett nytt bud från Feyenoord.

I januari 2007, bara några veckor efter att ha fyllt 16 år så blev Wijnaldum inbjuden till första lagets träningsläger i Turkiet av Feyenoords manager Erwin Koeman.

Den 8 april år 2007 så gjorde Wijnaldum sin officiella debut i Feyenoords A-lag i den holländska ligan, Eredivisie i en hemma match mot FC Groningen. Vid åldern 16 år och 148 dagar blev Wijnaldum den yngsta spelaren någonsin till att spela i Feyenoords A-lag och blev framröstad till matchens lirare. Det dröjde endast ett par omgångar innan Wijnaldum gjorde sitt första mål i Eredivisie i en match mot Heracles Almelo som Feyenoord vann med 6-0.

Säsongen 2008-2009 gjorde Wijnaldum sin officiella debut ute i Europa när han medverkade i UEFA Cupen i en match mot Kalmar FF. Efter säsongen 2008-2009 så skrev Wijnaldum på ett nytt tre årskontrakt med klubben vilket gör att han stannar på De Kuip till 2012.

Wijnaldum har dessutom växt spelat i Nederländernas U17 lag, U19 lag och U21 lag samt medverkat i ett fåtal A-lagsmatcher.

Wijnaldum har också två fotbollsspelande bröder, Giliano and Rogerio Wijnaldum. Giliano spelar för närvarande i Feyenoords bittra rival AZ.

Det är bara en tidsfråga innan Wijnaldum kommer slå igenom ute i Europa på riktigt och kommer hålla till i en storklubb. Det är bara en fråga om tid.

Information om Georginio Wijnaldum

Fulltsändigt namn: Georginio Gregion Emile Wijnaldum

Född: 11 november 1990

Födelseplats: Rotterdam, Nederländerna

Längd: 173 centimeter

Position: yttermitt, offensiv mittfältare

Ungdomskarriär:

1997–2004 Sparta Rotterdam

2004–2007 Feyenoord

http://www.youtube.com/watch?v=ZSeI3pMUkao

Leave a Comment