Vi väntade på något stort – vad fick vi?

Längtan efter en stjärna var stor hos Milanfansen när transferfönstret öppnade. Namn som Carlos Tevez, Montolivo och Ganso nämndes innan fönstret öppnade. Stjärnor som verkligen kan göra skillnad i ett lag. Spelare som på egen hand kan vända matcher på sitt sätt. När man nu summerar Milans vintermercato ser man inga stjärnor. Snarare en drös med halvbra spelare.

Under förra årets vintermercato förstärkte vi laget med Cassano, Emanuelsson, Mark Van Bommel och Legrottaglie. Under detta fönster förstärkte vi med Mesbah, Merkel, Strasser, Lopez, Muntari, Kingsley Umunegbu, Lucas Roggia och Philipp Prosenik. Skillnaden är: Då värvade vi bra spelare som vi tidigare hade någon kännedom om. Nu värvar vi en drös med okända spelare, några unga återvändare och de så kallade ”stjärnorna” Lopez och Muntari. Varför jag sätter ett – ” – framför ordet stjärnor är för att jag inte anser att de är stjärnor. Maxi Lopez är en spelare som lever på tidigare meriter. Han har spelat i Barcelona. Men bara för det betyder det inte att han är bra. Jag tycker inte det känns som rätt spelare att ta in i detta läge. Jag hade hellre sett Tevez, det tror jag alla håller med mig om?
Muntari är spelaren som alla avskyr att möta. Motståndarnasfans avskyr honom. Det gjorde jag. Jag har svårt att se vad han kan tillföra.

Igår liverapporterade vi under transferfönstrets sista dag, då betygsatte jag Milans mercato. De fick 3/10. Tråkigt nog tycker jag inte den håller högre standard.

Nedan går jag igenom spelare till spelare:

Mesbah: Jag visste knappt vem det var innan han placerades i Milan. Såg lite youtube-klipp utan att bli speciellt imponerad. Denna värvning förstår jag mig inte på. Inte alls.

Merkel: Milan fixar tillbaka Merkel. Riktigt bra av Milan då jag gillar honom. Han har potential att bli något. Tyvärr så blev han skadad direkt när han kom..

Strasser: Spelade tidigare i Milan innan han gick på lån till Lecce. Han är dock skadad sedan en tid tillbaka och det kommer därför dröja innan vi ser honom spela…

Lopez: Alla väntade sig Tevez. Istället fick Milanfansen se Lopez anlända. Stor besvikelse hos många efter vad man hade väntat sig…

Muntari: En spelare som jag avskyr. Kan inte se han i Milan-tröjan. Han går dock alltid in med 100 %, det gillar jag.

Kingsley Umunegbu: Har spelat i Milan innan. Vet faktiskt inte vem det är.

Lucas Roggia: 20-årig anfallare från Brasilien. Mer än så vet jag inte.

Philipp Prosenik: Ung och talangfull anfallare från Chelsea. Har inte mycket mer att tillägga.

Som sagt vi väntade oss stjärnor, men vad fick vi egentligen. Att Galliani och company lovar supportrarna så mycket men sedan inte håller lovorden känns fel. Det lär styrelsen få höra, särskilt om det går dåligt under våren.

Kunde man gjort ett sämre transferfönster?

***

Har inte tid för mer skrivande just nu, men jag kommer återkomma till just detta.

***

Följ med på Twitter: Mattiassrensson

/Mattias

 

 

 

Leave a Comment