Viktig seger för IFK Göteborg

Precis innan avspark fick Elfsborgs tränare beskedet om att Stefan Ishizaki inte kunde spela, vilket naturligtvis blev ett stort avbräck för laget. Det var inte något trevligt fotbollsväder på Gamla Ullevi; blåst och lite regn. Elfsborg tar tag i spelet direkt och rullar runt bollen på IFK:s planhalva och skapar några halvchanser. Göteborg får mest bara rensa undan bollen till gästernas försvar, där Elfsborg sedan kunde börja om igen. Efter sju minuter kommer matchens första mål. Niklas Hult slår en fin passning snett över straffområdet till Marcus Rohdén som kan chippa bollen över målvakten och in mål. Gästerna fortsätter sedan att trumma på och IFK har inte mycket att säga till om. Fem minuter efter målet är David Elm nära att skarva in bollen efter ett inlägg, men den bollen går utanför. Strax efter det får Elfsborg ännu en målchans när de nästan får öppet mål, men avslutet går på en IFK:are som täcker skottet. När det gått omkring 27 minuter får IFK sin första riktigt farliga målchans. Tobias Hysén får en fin passning och ska egentligen bara peta bollen förbi målvakten, men burväktaren lyckas rädda Hyséns avslut. Efter den målchansen höjer sig IFK och några minuter senare kommer även 1-1. Det är Tobias Hysén som noteras som målskytt efter att ha tagit hand om en retur som Elfsborgs målvakt lämnat på ett skott från Emil Salomonsson. Något senare kommer Sobralense och Söder ensamma mot Elfsborgs mål, men trots en fin passning av Sobralense så lägger Robin Söder bollen på målvakten och målchansen rinner ut i sanden. IFK avslutar halvleken starkt, som slutar 1-1.

Den andra halvleken inleds med en målchans för gästerna när Viktor Claesson är nära att göra 2-1, men hans avslut går precis utanför. Några minuter senare är det IFK:s tur att få en bra målchans, men trots ett bra avslut av Pontus Farnerud så kan målvakten peta bollen över ribban. Efter 55 minuter gör även Elfsborg ett byte när Daniel Mobaeck går ut och ersätts av Andreas Augustson. Något senare blir Hiljemark fälld i IFK:s straffområde och ropar på domaren efter en straff. Dock väljer domaren att låta spelet fortsätta istället. Ju längre tid det går, så blir det tydligt att Daniel Sobralense har det jobbigt med Elfsborgs fysiska mittbackar och han blir allt mer osynlig. Efter 71 minuters spel så tvingas Tobias Hysén att byta efter en smäll, men han kan halta av planen själv. Hysén ersätts av Hannes Stiller. När det återstår cirka 15 minuter av matchen blir Stefan Selakovic ordentligt tacklad av Andreas Augustsson, som även får ett gult kort. Bollen skickas in i straffområdet där en IFK:are skarvar bollen vidare till Farnerud som skickar in bollen i mål, vilket innebär att IFK tar ledningen med 2-1. Några minuter senare tvingas Elfsborg att byta ut den nyss inbytte Lasse Nilsson som får kliva av på grund av skada. Som om det inte vore nog så får gästernas Andreas Klarström sitt andra gula kort och blir då utvisad bara några minuter senare. Även om Elfsborg försöker kvittera så kommer de aldrig riktigt nära och IFK vinner rättvist matchen. Det innebär att Elfsborg fortfarande inte vunnit en enda match på naturgräs den här säsongen.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 2-1 (1-1)

Bollinnehav: 51 % – 49 %

Skott på mål: 8-3

Domare: Stefan Johansson (Daniel Wärnmark, Stefan Hallberg)

Publik: 14 102