Vinst för City i derbyt

Det var två klubbar som ställde upp med sina bästa spelare i den första semifinalen i carling cup idag. Inför matchen så var det mycket snack om Tevez och att han skulle möta sin forna klubb. Och Tevez stod verkligen i fokus när han såg till med sina två mål att Manchester City slog storebrodern United med 2-1.

Men det var United som öppnade bäst och tog ledningen i minut 16 genom Ryan Giggs efter ett inspel från kanten av Antonio Valencia. Efter detta var det jämnt och strax innan halvtidsvilan så tar sig Craig Bellamy förbi Rafel och faller väldigt lätt i straffområdet och får straff. Tevez bombar in kvitteringen och lagen går till vila med 1-1 i ställningen. I den 65 minuten så får City en tveksam hörna med sig. Hörnan slås och det blir kalabalik i straffområdet men efter en stund slås bollen in mot målet och där smiter Tevez före Van der sar och nickar in 2-1. Efter detta pressade united mycket men kom aldrig närmare än när nyligen inbytte Onuoha räddade Owens skott på mållinjen.

Returen spelas om 8 dagar på old trafford och det kommer att bli ett laddat möte. United behöver ju bara vinna matchen med 1-0 så matchen är helt öppen.

Leave a Comment