VM eftertankar vad Fifa bör ändra på

Vm i brasilien 2014 kommer att bli ihåg kommet som ett målrikt och händelserikt vm. Men det finns dock en del saker som vi kommer komma ihåg och som Fifa måste börja ändra på. Jag tänker då på t. ex direktivet inför vm att tillåtahårdare spel.Visst det blir mer flyt och mindre avblåsningar men det är också svårt för domarna och spelarna att veta vad är okej och vad kommer ge mig ett kort.Detta ledde till att vi fick se situationer där de inte blev kort där de skulle blivit det. Men också att det blev väldigt osäkert från domarna vilken nivå som egentligen gäller.

När vi ändå talar domarna så kommer jag också ihåg de felaktiga domslut och dåliga domarinsatser som vi fick se i gruppspelet framförallt kom dessa från länder där fotboll inte är en stor sport och de hängde helt enkelt inte med. Fifa måste se till att de bästa domarna dömer i VM. Inte att det tvunget ska vara representanter från alla världsdelar.

 

Fotbollsvm i brasilien har dessutom lett till stora protester från folket i Brasilien som inte vill ha det med tanke på kostnaderna, och hur de påverkat landet. Brasilien sålde ut sina skolor, sin sjukvård mm för att kunna finansiera detta mästerskap. Visst det blev ett bra mästerskap, men någon inom Fifa borde funderat på om detta verkligen är rätt..

Nästa VM kommer gå i Ryssland, med tanke på Sochi (Vinter os) så kan vi ana att det kommer finnas en heldel saker som inte går riktigt rätt till där med folks löner och folk som kommer omkomma det kommer dessutom kosta multum, detta eftersom Ryssland i likhet med brasilien är ett väldigt korrupt land så mycket pengar kommer åka ned i olika fickor.   Hur är det egentligen med Fair play Fifa?

Leave a Comment