Wanderson lämnar GAIS

Wanderson do Carmo lämnar sin grönsvarta klubb GAIS för att på onsdagen resa till Paris tillsammans med sin agent Patrik Mörk för att göra klart de sista detaljerna.

Det blir Saudiarabien och Al-Ahli som blir ny klubbadress för Wanderson. Den 24-årige brassen kom till GAIS sensommaren 2007, och efter att ha vunnit klubbens interna skytteliga 2008, och dessutom blivit allsvensk skyttekung 2009, råder det ingen tvekan om att Wanderson kommer bli ett stort namn i historieböckerna på Gamla Ullevi. Och att övergången från Sverige till Saudiarabien är den största i GAIS 116-åriga historia, suddar inte precis ut namnet ur historieböckerna.

– GAIS gör sina största affär någonsin – det handlar om ett betydande tvåsiffrigt miljonbelopp – och som ekonomiskt säkerställer GAIS verksamhet, säger Christer Wallin, ordförande i GAIS till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Det är samtidigt blandade känslor för vi tappar ju en väldigt bra spelare. Men vi gläds naturligtvis för Wandersons skull och det här är en affär som är bra både för honom och för oss.

Wandersons nya klubb Al-Ahli leds från och med kommande säsong (2010-11) av norrmannen Trond Sollied, som tidigare tränat bland annat Rosenborg, men som senast kommer från Viktor Elms och Philip Haglunds Heerenveen.

Leave a Comment