West Bromvich skrällde mot Chelsea

Det var två topp lag i behov av tre poäng som möttes på The Hawthorns.
Chelsea jagade form efter att bara ha fått ut två poäng på de tre senaste matcherna och West Bromwich jagade topplagen efter sin kanonstart i ligan.
Det var Chelseas kvalitet mot West Broms form och effektivitet.

Chelsea försökte ta tag i matchen direkt och satte full fart framåt men efter bara nio minuter skulle West Bromwich ge dem en rejäl kalldusch då Shane Long slängde sig fram på ett inlägg från James Morrison och språng nickade in 1-0 för hemma laget.
Chelsea höll nu tidigt i matchen på att hamna ännu djupare i den svacka laget redan var i.
I den 14 minuten prövade Chelseas John Obi Mikkel till slut ett skott från utanför straffområdet som smet precis utanför Boaz Myhill stolpe. Chelsea försökte få igång ett spel men West Bromwich täckte hela tiden bort deras passningar och Chelsea hade därför svårt att komma till några chanser.
I 34 minuten fick Shay Long i West Bromwich en lång boll mot sig Gary Cahill försökte störa honom men Long var riktigt stark och kunde istället gå inåt i banan och ta ett skott som smet precis utanför.
West Bromwich verkade ha fått matchen precis dit dem ville men i 38 minuten kommer ett inlägg från Azpilicueta som till slut når Eden Hazard som nickar in kvitteringen.
Efter det målet fick Chelsea lite självförtroende och fart och bara två minuter senare hade Daniel Sturridge ett skott som smet precis utanför.

I början av andra halvlek försökte Chelsea att hitta lite tryck och bland annat tog Victor Mosses in i straffområdet och hittade Daniel Sturridge med ett inspel men Boaz Myhill är bra med och räddar.
Istället straffade West Bromwich åter igen Chelsea när Shay Long fick bollen på kanten tittade upp och hittade Peter Odemwingle som med en nick placerade in 2-1 för West Bromwich.
West Bromwich ägde väldigt mycket boll i början av andra halvlek och som en mot åtgärd satte Chelsea tränaren Roberto Di Matteo in Juan Mata.
Mata skulle snabbt visa sig nyttig när han i 64 minuten skickligt spelade en boll bakom West Bromwich backlinje mot Daniel Sturridge men Myhill var snabbt ute och kunde stöta bort bollen framför Sturridge.
Samme Mata slog i 77 minuten en perfekt lång boll igen mot Daniel Sturridge som fristälde denne med Myhill men West Bromwich målvakten skulle än en gång visa sin klass med en kanon räddning. Chelsea skapade men fick aldrig utdelning för dem och matchen slutar 2-1 till West Bromwich.

I och med segern är nu West Bromwich uppe på en fjärde plats i ligan bara en poäng bakom Chelsea. Jag måste säga att jag är mycket imponerad av West Bromwich och framförallt tränaren Steve Clark. När Roy Hogdson lämnade klubben för att bli engelsk förbundskapten trodde jag att West Brom skulle falla tillbaka inte åka ur men kanske slås om placeringarna på den nedre delen av tabellen istället har det blivit raka motsatsen och det Steve Clark har gjort hittills måste ses som en extrem framgång. West Bromwich på Champions League plats efter 12 omgångar den som hade sagt det till mig för tolv år sedan hade jag nog bett att vakna upp ur sin dröm. Men West Brom fortsätter jobba ner motståndarna och slå dem med snabba kontringar och det glädjer mig mycket att vi har ett lag som spelar en klassisk engelsk fotboll i toppen av Premier League. Visst kan tiki-taka fotbollen vara rolig ibland men prtar vi effektivitet är det engelska kämpa och kontra stilen vi ska syssla med.
Chelsea tappar i och med sin förlust rejält i den kamp om ligatiteln man verkade ha så säkert i sin hand bara för fyra omgångar sedan men nu har man verkligen stöt på den där tunga väggen som alla någon gång stöter på och man har nu bara tagit fem poäng på dem fem senaste matcherna i ligan och det känns som att det här håller på att bli ett slag mellan Manchester klubbarna nu precis som det var förra året. Chelsea måste se till att återgå till det spel man hade innan den här perioden gör det och poängen kommer börja trilla in igen för laget.