West Ham-Arsenal 1-3

Lördagens sista match var mellan Londonklubbarna West Ham och Arsenal. West Ham som hemmalag för dagen men ett Arsenal som förväntas ta tre poäng. Laget från norra London lyckades att få med sig hem samtliga poäng men de fick verkligen kämpa för dem.

Startelvor

West Ham: Jääskeläinen, Demel, Collins, Reid, McCartney, Noble, Diame, Nolan, Jarvis, Carroll, Vaz te.

Arsenal: Mannone, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Ramsey, Cazorla, Arteta, Gervinho, Giroud, Podolski.

Första halvlek

Inledningsvis av matchen var matchbilden som man förväntade att den skulle vara. Ett Arsenal med mycket bollinnehav men som inte hittade dem där riktigt farliga målchanserna. West Ham spelade med ett lågt försvarsspel och förlitade sig mycket på sin starka anfallare Andy Carroll. Ledningsmålet för West Ham skulle komma i den 20:e minuten efter att Mohammed Diame fick en bra passning i djupled och sedan fintat sig förbi Aaron Ramsey och placerat bollen i bortre krysset och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Ett mycket fint mål av förre Wiganspelaren Diame. Matchbilden fortsatte att vara likadan efter målet och både lagen skapade några halvchanser. Arsenals anfallare Oliver Giroud hade inför denna match inte gjort mål i Premier League men man kan se att han har kvalitén vilket han skulle visa i denna match. För kvitteringsmålet och Girouds första skulle komma i den 40:e matchminuten efter att Giroud passat ut till Podolski som med ett perfekt inlägg mot första stolpen hittar fram till Giroud som hade tagit en fin löpning i djupled och behövde bara sätta dit foten när bollen kom i så pass hög fart och resultatet 1-1 står sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek

I den andra halvleken skulle bollinnehavet jämna ut sig något för i den andra så var det 50-50 i bollinnehav men de skulle komma att gynna Arsenal. För när West Ham fick mer bollinnehav så öppnades det mer ytor för Arsenals offensiv. Första 15 minuterarna skapades några halvchanser för båda lagen utan att resultera i något mål. Wenger gjorde två byten rätt så tidigt i halvleken och bytte ut både Gibbs och Gervinho för Andre Santos och Theo Walcott. Den sistnämnda skulle komma att bli ett bra beslut av Wenger att bytta in då Walcott fick ett friläge i den 76:e minuten framspelad av Giroud och Walcott placerade bollen på den vänstra sidan av West Ham målvakten Jussi Jääskeläinen och Arsenal hade vänt underläge till ledning. Men West Ham skapar ett par målchanser och bara några minuter efter Arsenals ledningsmål så fick Kevin Nolan ett mycket bra läge där han med vänstern försöker skruva in den i bortre krysset men går över med en halvmeter. Matchen skulle komma att in princip avgöras i den 82:e minuten när Santi Cazorla fick bollen några meter utanför straffområdet där han behärskat peta fram bollen och sen sköt ett otagbart skott i Jääskeläinens vänstra kryss. Efter detta mål såg det ut som att West Ham hade tappat tron på att kunna plocka nån poäng men de skapade en giftig målchans genom ett bra skott från Matthew Taylor som Mannone fick göra en bra räddning på. Resultatet stog sig halvleken ut och Arsenal hade vänt 1-0 till 1-3.

Slutsummering

Sett till hur spelet såg ut och antalet målchanser så var det ett rättvist resultat för Arsenal men hade West Ham vart effektivare och utnyttjat sina målchanser så hade detta kunnat bli en poäng men som sagt så var Arsenal spelmässigt det bättre laget. Tung förlust för West Ham att tappa ledning till förlust men samtidigt så är det inte i matcher som denna som tre poängarna ska komma utan de är mot lagen längre ner i tabellen. Nästa match för West Ham är mot Southampton på hemmaplan vilket ska betyda minst en poäng. För Arsenals del så har dem Norwich på bortaplan vilket inte är någon lätt bortamatch.