West Ham United FC- Chelsea FC 3-1: Hjärta slog pengar

Efter en kvarts spel på Upton Park tystade Juan Mata hemmapubliken på Upton Park. Efter att blivit fint serverad av Torres gjorde spanjoren inga misstag utan smekte in bollen bakom Jääskeläinen i West Ham-målet. Första halvtimmen kom att helt domineras av Chelsea där det fanns bud på både 2 och 3-0. Efter en halvtimme lyckas West Ham reda ut det värsta av stormen och får känna på bollen. Efter en tilltrasslad situation lyckas Kevin Nolan med en cykelspark kvittera matchen trodde han. Domare för dagen Atkinson hade dock hittat en knuff i straffområdet och målet blev bortdömt. På repriserna kan man se att Collins lägger en hand på Ivanovic men inte mycket mer än så, tungt för hemmalaget.

I slutet av halvleken står Peter Cech för ett väldigt konstigt ingripande då han tar bollen utanför straffområdet. Domare Atkinson väljer märkligt nog att bara varna Cech, vilket gör både hemmalaget och publiken ursinniga. Mycket turligt för Chelsea och Peter Cech att man inte fick syna det röda kortet där. Även om Hammers lyckades jämna ut spelet något i slutet var det klar fördel Chelsea efter den första halvleken.

Hemmalaget kommer ut tidigt till den andra halvleken och gör direkt två byten för att försöka ändra matchbilden. Gary O´Neil och James Tomkins byts ut och in kommer Mohamed Diamé och Matt Taylor.

West Ham lyckas tidigt sätta press på Chelsea och det är ett helt annat lag som kommer ut i den andra halvleken. West Ham skapar några halvlägen där framförallt Cole kan oroa Cech i Chelsea-målet. Diamé som byttes in i halvtid ger West Ham en helt annan dynamik på mittfältet och i den 63:e minuten får hemmalaget utdelning. Matt Jarvis slår ett inlägg som styrs på ett Chelseaben och hamnar på huvudet hos Cole. Cole fläker sig över Ivanovic och kan kvittera. Med neutrala ögon sett så borde Ivanovic fått frispark i duellen mot Cole, men å andra sidan så borde West Ham haft ett mål i första halvlek som felaktigt blev bortdömt. Så 1-1 där med kan man säga.

Kort efter kvitteringen får Chelsea en frispark i ett mycket farligt läge. Juan Mata stegar upp och smeker bollen över muren. Jääskeläinen står chanslös i målet och bara tittar på bollen som träffar stolpen. Som tur var för hemmalaget lyckas Demel få tag på bollen och kan rensa. Matchen är nu helt jämn och bollinnehavet är precis lika fördelat mellan de två Londonlagen.

Med tio minuter kvar får West Ham två jättelägen där först Matt Jarvis kommer fri men där Cech fint kan avstyra. På den efterföljande hörnan nickar Winston Reid bollen men Ashley Cole kan undanröja på mållinjen.

I den 86:e minuten kan Cole fånga in bollen nere till höger i Peter Cechs straffområde. Han hittar i sin tur Diamé snett inåt bakåt. Diamé gör inga misstag utan pangar in bollen lågt bakom Cech. Chelsea-spelarna ser helt chockerade ut efter målet och i den 91:e minuten kan Maiga punktera matchen efter en bedrövlig passning av Ashley Cole.

Sällan man ser en match ha två så vitt skilda ansikten. I första halvlek var Chelsea dominanta och kunde med lite tur punkterat matchen. I andra halvlek är West Ham det klart bästa laget.

Skönt att veta att pengar inte är allt här i världen och ibland kan faktiskt hjärta slå pengar.