Wigan Athletic FC- West Ham United FC 2-1: Wigan slog ett lojt Hammers

Ett hungrigt Wigan slog på lördagseftermiddagen ett lojt West Ham. Det skiljde inför matchen tio tabellplaceringar till London-lagets favör. Något som var väldigt svårt att se under matchens gång.

Redan i den åttonde minuten möter spanjoren Ivan Ramis en hörna från Jean Beausejour med foten och kan ge sitt Wigan en 1-0-ledning. Viktig start för Wigan som inte direkt rosat marknaden hemma på DW Stadium under säsongen. Förutom målet så är de där klara lägena i första halvlek lätträknade men det är helt klart hemmalaget som håller i taktpinnen och dikterar villkoren på planen.

West Ham försöker med långa bollar att nå Andy Carroll, men den långe engelsmannen är på tok för isolerad i anfallet. Carroll har många kvalitéer men att vända upp och dribbla sig igenom ett samlat försvar är inte en av dessa. West Ham är under första halvlek väldigt lättläsliga och Wigan har inga större problem att avstyra när långbollarna kommer mot Carroll.

West Hams mittfält som hittills under säsongen varit briljant har under första halvlek stora problem med det betydligt snabbare Wigan mittfältet. Wigan kan flera gånger spela sig igenom det centrerade mittfältet med Noble, Nolan och Diamé.

Det är en nöjd Roberto Martinez som kan dra på smilbanden när domare för dagen Jon Moss sätter pipan i munnen och deklarerar att första halvlek är slut. Sam Allardyce har lättare att hålla sig för skratt och undrar nog var det fina spelet tagit vägen.

Efter att Sam delat ut en ”hårtork” till sina spelare i pausen så är det ett West Ham som kommer tidigt ut för andra halvlek. Om det nu var en hårtork eller utskällning i halvlek är svårt att säga men resultatet blev inte bättre än att McArthur kan öka på ledningen till Wigan i den 47:e minuten. Efter bedrövligt försvarsspel av West Ham kan Maloney friställa McArthur i straffområdet. McArthur gör i sin tur inga misstag utan skickar in bollen och ger sitt Wigan ett psykologiskt viktigt mål.

Efter målet lyckas West Ham lyfta spelet något men utan att skapa de där riktigt vassa lägena, istället är det Wigan som genom snabba kontringar återigen är nära att straffa Hammers.

För de som inte såg matchen kan man säga att andra halvlek inte direkt är något som går till historieböckerna och Wigan tar en mycket välförtjänt seger. Det skall dock tilläggas att James Tomkins lyckas reducera för sitt West Ham i den 93:e minuten men så mycket roligare än så blev det inte för West Ham denna eftermiddagen.

För West Ham väntar nu en drös av svåra matcher med Manchester City hemma på Upton Park i nästa omgång. För Wigan väntar återigen ett Londonlag och en resa till White Hart Lane.

Leave a Comment