Wolfsburg med nytt lag

Wolfsburg kommer komma med ett nästan nytt lag till matchen mot Mönchengladbach i helgen.

Hela 8 nyförvärv köptes nu under januari fönstret och man gjorde sig av med 6 spelare. Det är alldeles för tidigt att uttala sig om dessa men helt klart är att Wolfsburg chansar ordentligt inför våren. Har Magath tur har han hittat en ny Dzeko. Eller handlar det om 8 spelare som alla kommer säljas i sommar.

Namnet på nyförvärven är som följer: Jirácek, Medojevic, Vieirinha,Guy Yann Sio, Lopes, Sissoko, Rodriguez

Wolfsburg befinner sig mitten av tabellen men är nära bottenstriden i tabellen då det enbart skiljer 5 poäng från nedflyttningsplatserna. Frågan är hur långtid Magath får på sig att få ordning på alla spelarköpen han gjort. Att han fick handla så här mycket tyder på att han har högt förtroende av Wolfsburgs ledning. Men skulle resultaten fortsätta att utebli kommer ju det förtroendet att sjunka.

——————————————————————————————————————————————————————–

Frank Ribery har gått ut och kritiserat Bayerns brist på nyförvärv under januari fönstret. Enligt Ribery har inte klubben en tillräckligt bred trupp för att komma långt i CL och det skulle också kunna kosta dem liga titeln.

 

Just lugnet på transfermarknaden får väl ändå sägas vara det som annars präglat transferfönstret i Tyskland. De större övergångarna som gjordes är först till sommaren (Reus till Dortmund och Neustädter till Schalke04).

 

Leave a Comment