Wolfsburg pressade Bayern München

Wolfsburg och Volkswagen Arena var värdar för kvällens enda match i Bundesliga, vinstmaskinen Bayern München stod för motståndet.
Wolfsburg startade matchen överraskande och störde Bayern rejält. Bortalaget lyckades inte skapa några anfall utan det var Wolfsburg som pressade Bayerns försvar direkt från början. Det började bli frustrerat hos serieledande Bayern som hade svårt att skapa chanser men ju längre halvleken gick tog de rödklädda över bollinnehavet. I 36:e minuten fick Bayern en frispark, Kroos slog den på en av hemmalagets spelare, på retur stod sedan som så många gånger förr Mario Mandzukic på rätt plats och genom en cykelspark läckert sätta 0-1. Detta var tungt för Wolfsburg som såg ut att vara på väg att pressa München fram till halvtid.
Andra akten startade Wolfsburg lite mer passivt, detta gjorde att Bayern fick mer tid att vårda bollen och komma upp i anfall. Men det var ändå inte självklart att Bayern skulle gå ifrån utan chanserna fanns för hemmalaget. Det fanns lägen åt båda hållen med det var sparsamt, Gomez och Robben var bänkade återigen och fick komma in i slutet av matchen. Robben såg väldigt sugen ut att vilja göra mål och visa att han borde få spela från start. Holländaren stod också mycket riktigt för segermålet efter en frispelning av Thomas Müller. Bayern fortsätter att visa storform och vinner alltså med 0-2. Den här matchen fick de dock rejält motstånd men till slut visar de vilken styrka och stabilitet som finns i truppen. även om de inte gör deras bästa match vinner dem. Wolfsburg å andra sidan gjorde det bra i stora delar av matchen, de har ett bra spelarmaterial och kan vara ett lag att räkna med även om de underpresterat om man ser till vilka spelare man har till förfogande.
Nu väntar Champions League för Bayern där man möter Arsenal på Emirates Stadium i London till veckan. Det blir en stor prövning och det är viktigt att få med sig ett bra resultat när man sen spelar returen hemma i München.
//Emil Cardebrant

Leave a Comment