Wolverhampton – Manchester City

En av tre söndasgsmatcher spelades på Molineux där Wolverhampton tog emot Manchester City. City som jagade tre poäng efter att United tidigare under dagen tappat poäng hemma mot Everton. Wolverhampton som innan matchen hade minimal chans att hänga kvar spelade om livsviktiga poäng.

Matchen började i ett högt tempo och spelet böljade till en början. Wolves var dock det laget som började bäst och efter bara ett par minuter hade inlånade Bassong en chans. Men han fick inte till en riktigt bra träff och bollen seglade över Harts mål. Det blev dock hörna till Wolves men den var resultatlös. City hade till en början ganska svårt att skaffa sig ett grepp om matchen och det var endast några ströchanser i början. Agüero var närmast när han ryckte ifrån Stearman men bollen gick precis utanför stolpen. Wolves var sedan nära att göra 1-0 när Jarvis spelat in snett bakåt men Wolves fick inte riktigt till det.

Efter detta drog City upp på tempot och det var framför allt Sergio Agüero som hotade. Argentinaren är livsfarlig när han kommer rättvänd och det fick Wolves uppleva ett antal gånger. Han kunde dock inte förvalta sina chanser riktigt.
Det dröjde 26 minuter innan City fick hål på Wolverhampton. Givetvis var det Agüero som gjorde det. Clichy tog sats på vänsterkanten och serverade en perfekt boll fram till Agüero som enkelt kunde rulla in 1-0 till höger om De Vries i Wolves mål. Det var Agüeros 22 mål i Premier League det här året.

City fortsatte sedan ligga på och man rullade boll riktigt fint stundtals. Wolves hade inte riktigt det där flytet som man måste ha och det speglar egentligen hela deras säsong. Efter att Mick McCarthy fick sparken har allt rasat och Terry Connor har inte riktigt levererat som han måste.

City fortsatte i andra halvlek att ligga på och man skapade många chanser som borde resulterat i något mer mål. Wolves hade några chanser i andra halvlek och den hetaste var väl egentligen Steven Fletcher som efter en frispark fick iväg ett skott. Joe Hart kunde dock rädda ganska enkelt.
Citys andra mål kom efter 73 minuter. Carlos Tevez slog en snabb frispark och Wolves var inte alls med på. Clichy spelar sedan tillbaka till Tevez som hittar Nasri. Fransmannen gör inget misstag och placerar enkelt in 2-0 till titeljagande City.

Resten av matchen är egentligen en transportsträcka för City som byter in Kolo Toure istället för Nasri.
Närmast 3-0 kom Yaya Toure med ett skott utanför straffområdet. Bollen smet dock precis utanför högra stolpen.

När domaren blåser av matchen efter 92 minuter kan vi konstatera två saker.
Ligan lever i allra högsta grad. Efter dagens vinst är City bara tre poäng efter United och om man vinner de tre återstående matcherna har man vunnit Premier League. Vi ska dock inte glömma bort att man möter just United i nästa omgång.
Och för Wolves då? Jo det blir Championship nästa år för Terry Connors mannar. Givetvis tråkigt för dem men denna säsongen har man inte alls levererat och det slutar på tre säsonger i Premier League.

Agüero placerar in 1-0 till City. Foto: Okänd

 

Leave a Comment