Zlatan gjorde skillnaden när Milan bortaslog Atalanta

 

Det var två formstarka lag som skulle spela när Atalanta tog emot Milan i Bergamo. Serieledarna Milan skulle ta 3 viktiga poäng på bortaplan. Det var inte bara en match mellan ett mittenlag och ett topplag, det var även en match mellan två av seriens bästa målskyttar; Zlatan Ibrahimovic och German Denis. Denis var uppe på hela 12 mål innan matchen, Zlatan hade nätat 11 gånger.

 

Såhär startade lagen: 

Atalanta:
Consigli – Masiello, Ferri, Manfredini, Peluso – Schelotto, Cigarini, Carmona, Padoin – Marilungo, Denis.
Avbytare: Frezzolini, Ferreira Pinto, Lucchini, Bellini, Tiribocchi, Gabbiadini, Bonaventura.

Milan:
Abbiati – Bonera, Mexes, Thiago Silva, Zambrotta – Boateng, Van Bommel, Nocerino – Emanuelson – Pato, Ibrahimovic.
Avbytare: Amelia, Nesta, Antonini, De Sciglio, Robinho, El Shaarawy, Inzaghi.

 

Första halvlek:

Ingen av lagen skapade några riktigt stora målchanser i matchens inledning. Det var först efter ca 20 minuters spel som Milan fick straff efter att Pato fallit i Atalantas straffområde. Tveksamt om straffen var rättdömd eller inte. Domaren dömde i alla fall straff och det var vår egen Zlatan som stegade upp för att slå den. Som så många gånger förut satte Zlatan straffen nere i vänster hörn (Målvaktens högra) och även om Atalantas målvakt Consigli var nära att ta den var det ett faktum att ”Ibra” gjort sitt 12:e mål den här säsongen och därmed gick upp i delad skytteligaledning tillsammans med Denis (Atalanta) och di Natale (Udinese).

När lagen gick in i omklädningsrummen i pausvilan var ställningen fortfarande 0-1, ledning för bortalaget Milan.

Andra halvlek:

Matchens andra halvlek var mycket mer chansrik. Pato hade i början en nick i stolpen. Det var nära 2-0 till Milan där.

Efter knappt en timmes spel hade Atalanta en frispark i bra läge som blev ganska farlig med Abbiati räddade ut bollen till en höra för Atalanta. En hörna som blev väldigt farlig och efter små vidareskarvningar av Atalanta-spelarna gick den i stolpen, men inget mål denna gången. Fortfarande var ställningen 0-1. Det var för övrig Denis som var sist på bollen där.

Zlatan hade ett bra läge efter 77 minuter då han höll undan en försvarare och sköt på någon sorts halvvolley men skottet täcktes av en Atalanta-back.

Målet kom dock senare för Milan efter att Zlatan tagit bollen och drivit ner tills han kom några meter innan kortlinjen vid Atalanta-målet då kan slog en passning snett inåt bakåt där Boateng som stod framför mål fick en riktig kanonträff och bollen gick ribba in och studsade sedan upp i nättaken. Målvakten Consigli hade ingen chans. Zlatan framspelare och Boateng målskytt alltså.

Efter det var Milan närmre ett 3-0-mål än vad Atalanta var en reducering. Zlatan hade några halvbra chanser bland annat ett skott från nära håll som Consigli dock var med på.

Milan vann matchen med 2-0 och fick med sig 3 viktiga poäng hem till Milano, dessutom stärktes deras självförtroende ytterligare inför nästa veckas derby mot Inter. Milan leder nu serien på samma poäng som Juventus, 2 poäng före Udinese. Atalanta ligger för närvarande på 13:e plats i Serie A.

 

Viktor Åberg

Leave a Comment