Zlatan målskytt när Milan vann

Zlatan firar - Foto: Claudio Villa

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan reste till Luigi Ferraris för match mot Andreas Granqvists Genoa i en match där Ibra gjorde 0-1 på straff efter att Kaladze blivit utvisad och Nocerino utökat till 0-2 i slutskedet.

Redan efter en minuts spel var Nocerino nära att göra 1-0, men Rossi hann tillbaka och avvärja. Minuten senare satte Ibrahimovic in en rejäl tackling på Dainelli som tog sig för knäet. Det var mycket boll för Milan under inledningen, dock utan att de kunde skapa några målchanser. Efter tolv minuter fick Nocerino en utmärkt chans efter ett snyggt långpass från Ibrahimovic och kom till avslut, men Frey i Genoa-målet kom ut och räddade.

Efter en kvarts spel hördes en explosion från läktaren och tårgas spred sig över arenan. Matchen fick därför avbrytas ett tag innan den kunde fortsätta åtta-nio minuter senare. Moretti fick sedan väldigt ont efter en närkamp med Abate, bara minuten efter att matchen dragit igång igen. Luca Antonini drog på sig den fjärde varningen i matchen och på den efterföljande frisparken fick Amelia sträcka på sig för att tippa bollen över ribban efter 33 minuters spel.

Genoa pressade högt upp i plan och Mesto fick bollen efter en slarvig passning, dock gick skottet från dålig vinkel utanför Amelias stolpe efter 35 minuters spel. Resten av halvleken präglades av mycket bollinnehav för Milan, men när lagen gick in till pausvila var ställningen fortfarande 0-0. Nio minuter in i andra halvlek lyfte Ibrahimovic snyggt bollen förbi Kaladze som fällde svensken brutalt. Därmed drog han på sig sitt andra gula kort och blev därför utvisad. Den efterföljande straffen slog Zlatan in, rakt upp i nättaket. Därmed tog Milan ledningen med 0-1.

Aquilani jobbade sedan fram bollen till Robinho nere vid kortlinjen, men brassen lyckades med konststycket att skjuta bollen över från bara någon meters avstånd. Det var svårare att missa än att göra mål, men ändå lyckades Robinho att göra detta. Där borde och skulle det definitivt blivit 0-2 för Milan. I mitten av andra halvlek byttes lagkaptenen Ambrosini ut för Milan och han ersattes av Clarence Seedorf, samtidigt som Merkel ersatte Constant i Genoa.

Yepes var nära att nicka in ett självmål efter 71 minuter, men bollen gick utanför stolpen och ut till hörna. Strax efteråt var Rossi oerhört nära att klacka in 1-1, men bollen gick precis utanför. Efter 77 minuter byttes Bosko Jankovic ut mot Ze Eduardo i jakten på ett kvitteringsmål för Genoa, som faktiskt tog över matchen lite efter Milans ledningsmål. Dock utökade Nocerino till 0-2 i den 80:e minuten när Boateng dribblade sig fram på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål. Nocerino sköt in den på volley och avgjorde därmed matchen till bortalagets fördel.

Miguel Veloso gjorde sedan en onödig stämpling på Nocerino och drog på sig matchens sjunde gula kort. Robinho, som inte hade förväntat sig starta (Pato blev sjuk kort före matchen), ersattes sedan av El Shaarawy. Hemmalaget ersatte Pratto med Jorquera samtidigt som Flavio Roma i bortalaget drog på sig ett gult kort trots att han inte befann sig på planen.

Milan kunde sedan spela av matchen och säkrade därmed tre poäng, vilket innebar att de tog sig förbi Juventus och upp i ligaledning – dock kan Juventus ta sig förbi vid vinst hemma mot Cesena.