Lazio – Udinese 2-2

Det var på förhand klassat som ett riktigt toppmöte som skulle spelas på Olimpico. Ett litet minus till matchen var att Di Natale skulle börja på bänk. Matchen skulle tillslut få ett rättvist resultat i form av en poäng vardera för Lazio och Udinese.

Första halvlek inleddes med bra tempo och svängande spel. Efter ungefär tjugofem minuter så tror jag många Lazio supportrar svurit över sitt lags oförmåga att göra mål. Det skulle straffa sig, tre minuter senare slår Pasquale in ett inlägg i maghöjd som Floro Flores distinkt nickar in. Udinese tar ledningen och vid denna tidpunkt i matchen så är det klart orättvist. Målet är lite utav en väckarklocka för Lazio som börjar få mer och mer övertag på matchen och spelar riktigt bra. Bollinnehavet skall tillslut löna sig och i den 42 minuten så spelar Gonzalez fram Lulic utanför Udineses straffområde, inget direkt skottläge men den passivitet som Udineseförsvaret visar är skrämmande så Lulic promenerar fram med bollen några meter sen distinkt skjuter han in bollen längs den vänstra stolpen. Det är kvitterat. Halvleken är slut och den har varit jämn. De båda lagen har varit fruktansvärt darriga i försvaret till och från. Båda målen kommer till på grund av dåligt försvarsspel.

Den tyske anfallaren Miroslav Klose hade inte haft någon vidare första halvlek, han var ganska osynlig faktiskt. Efter de ynka fem minuter som gått av den andra halvleken så slår Ledesma en hög boll som nickskarvas av Rocchi fram till Klose som med en hård volley skjuter den på försvarande spelare och in i mål. Fantastiskt viktigt mål av Tysken, fast sedan tar det ungefär 16 minuter efter det blir nog varenda Lazio spelare samt supporter nervös. Antonio Di Natale byts in och visst ska han ha sitt o säga om slutresultatet. Di Natale serverar en fin djupledsboll på Giampiero Pinzi som slår in 2-2. Andra halvlek är inte lika snabb i tempot som första, mer mittfältsstrid. De sparkar också skiten ur varandra rent fysiskt. Satt och skrattade för mig själv då de gick på varandra väldigt hårt, mycket frustration för det oavgjorda resultatet.

En bra match som slutade rättvist. Di Natale visar återigen vilken viktig pjäs han är i Udineses lag.

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *