Dortmund vände tidigt underläge till vinst

Mainz visste att en svår uppgift väntade. Borussia Dortmund har gått som tåget i Champions League. Senast nu i veckan besegrade de Ajax på bortaplan. Motståndet som väntade på andra sidan planen skullealltså bli en svår nöt att knäcka för Mainz 05.

Det började dock bra för hemmalaget. Mainz tog ledningen med bara 4 minuter spelade efter att Marco Caligiuri med en snygg halvvolley slagit bollen i mål inför de 34 000 åskådarna. Hemmafansen var såklart nöjda.

Dock varade glädjen inte särskilt länge. Marco Reus kvitterade knappt tio minuter senare när hans inlägg nästlade sig hela vägen in i mål.

Lewandowski kunde sen bara minuter innan paus sätta 1-2 efter att ha lobbat in bollen bakom Wetklo i Mainz-målet.

1-2 var ställningen i paus.

I andra halvlek ville båda lagen göra mål. Mainz för att nå kvitteringen och Dortmund för att få andrarum. Dock fick de 34 000 på läktarna inte se några mål i andra halvlek och BVB tog en viktig seger i jakten på Bayern München. Bayern vann också idag vilket innebär att det skiljer 9 poäng åt lagen emellan.

Ser man till hela matchen var det en rättvis seger för Dortmund som nu ligger på plats nummer 2 i Bundesliga. Mainz ligger på 8:e-platsen i ligan.

Viktor Åberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *