Wigan – Arsenal

Omgångens första match spelades på ett regntungt DW Stadium.

Första halvlek började i ett väldigt högt tempo där Wigan tog tag i taktpinnen direkt. Man kunde dock inte skapa de där riktiga farligheterna utan istället var det Arsenal som fick den första riktigt bra chansen. Arteta snappade upp bollen på mittfältet och kunde fint hitta Chamberlain ute till vänster. Chamberlain fick på ett bra skott som sånär överlistade Al-Habsi i Wigans mål, men han var med på det låga skottet och räddade ut till en hörna. Wigans bästa chans i första halvlek hade Arouna Kone som sprintade förbi Mertesacker. Tyvärr för Wigan är inte Kone vänsterfotad så avslutet smet utanför stolpen.

Den andra halvleken sattes även den igång med ett högt tempo men nu var det Arsenal som ville mer. Redan efter några minuter hade Arsenal en bra chanse men Al-Habsi räddade även det. Efter 59 minuter kunde dock Arsenal ta ledningen. Efter att Walcott trillat tämligen enkelt i straffområdet kunde Arteta enkelt göra 1-0 från elva meter. En kalldusch för Wigan som hade sett väldigt pigga ut under matchen.

Direkt efter målet fick Wigan mer energi och man skapade direkt en farlig chans där Beausejour sköt precis över. Även Kone hade en fantastiskt bra chans när han tog sig förbi både Sagna och Mertesacker. Men Szczesny var med på det låga skottet.
Även David Jones hade ett farligt skott som precis smet utanför den vänstra stolpen. Wigan tog verkligen över den här matchen och man pressade Arsenal som dock kunde  reda ut stormen och vinna med 1-0.

I och med den vinsten klättrar Arsenal till en tredje plats, dock med en match mindre spelad än övriga lag. För Wigan betyder det fortsatt kamp runt bottenstrecket.

Oxlade-Chamberlain var en matchens bästa spelare när Arsenal vann. Foto: Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *