3 ödesdigra minuter sänkte Häcken

På ett soligt Rambergsvallen inför 5563 åskådare i Göteborg hade Häcken chansen att återta serieledningen i Allsvenskan från Malmö. Dock var det 3 ödesdigra minuter som förstörde för Häcken mot gästande Kalmar.

I den första halvleken hade Häcken kontroll. De förde spelet och skapade flera chanser. I den 20:e minuten så fick Häcken utdelning, Dioh Williams drev in bollen in i straffområdet och skottfintade bort två backar och sköt ett hårt skott som Kalmar målvakten Etrit Berisha inte kunde hålla, 1-0 till Häcken och de gulsvarta såg ut som ett guldlag. Den första halvleken fortsatte i Häckens favör, Kalmar lyckades inte få ett enda skott på mål under halvleken.
Häckens Martin Ericsson åkte på en skada under den första halvleken vilket är ett väldigt tungt avbräck för de gulsvarta.

I den andra halvleken inledde Häcken bäst och fortsatte föra spelet mot ett uddlöst Kalmar. I den 69:e minuten började misären för Häcken, en kontring där Abiola Dauda kommer före Christoffer Källqvist och nickar bollen i stolpen, på returen springer Häckens back David Frölund för att rädda bollen men han hinner inte stanna och får bollen på knät och bollen går in, självmål och 1-1. En ganska, orättvis kvittering speciellt när Kalmar inför detta inte hade haft ett enda skott på mål.
I den 70:e minuten så rev Tom Söderberg ner Abiola Dauda och straff och Söderbergs andra gula kort i matchen. Målvakten i Kalmar Etrit Berisha stegade fram och sköt en bra straff i höger hörn men Christoffer Källqvist i Häcken målet gjorde en helt sjuk räddning och 1-1 stod sig……. i 2 minuter till innan Kalmar fick en hörna där Christoffer Källqvist, tappade bollen  eller blev knuffad av en Kalmar spelare vilket ledde till att bollen letade sig fram till Abiola Dauda som i kaoset petade in 2-1 till Kalmar.
Spola fram till 2.15 och se situationen och bedöm själva http://www.youtube.com/watch?v=77_wFsK9qWs

Häcken lyckades aldrig skapa någon riktigt farlig chans efter det och till råga på allt fick man skyttekungen Majeed Waris skadad under den andra halvleken.

Kalmar vinner på Rambergsvallen med 2-1. Ett väldigt orättvist resultat där Häcken hade 67% bollinnehav och Kalmar bara hade 2 skott på mål under hela matchen

Den Allsvenska guldstriden är nu högintressant, i nästa omgång som också är den näst sista står AIK för motståndet för Häcken. Där får vi förmodligen ett lag som kommer spela bort sig från guldet och ett lag som kanske förbättrar sitt läge avsevärt

Imorgon väntar AIK-Syrianska och på måndag Elfsborg-Gefle.

Följ allt om Allsvenska guldstriden här på fotbollsoraklet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *