Agüero-cirkusen tar ny fart

Det såg länge ut som att den brasilianske ynglingen Neymar skulle bli Real Madrids nästa värvning och därmed göra Agüero högaktuell för bl.a. Juventus, men nu har det svängt. Igen.

Det är uppgifterna om att Neymar sagt att han respekterar och vill fullfölja sitt kontrakt med Santos som satt igång ”Operación Agüero” igen. Vad som såg ut att bli en stjärnvärvning för Den Gamla Damen har istället blivit en än mer utdragen transfersaga. El Kun sägs själv vilja avvakta ett eventuellt bud från Madrid innan han bestämmer sig om sin nästa klubbadress, samtidigt som han är fullt fokuserad på Copa America för tillfället; ”Real Madrid? Det är ingenting jag tänker på just nu”, sa han efter matchen mot Bolivia. Den argentinska pressen är dock säker på sin sak, Sergio kommer att spela i vitt nästa säsong. Något han själv inte vill kommentera. ”Jag vill spela klart Copa America och sen får vi se vad som händer. Just nu är jag koncentrerad på landslaget”.

Juventus fortsatt med i leken

Italienarna har dock ännu inte gett upp hoppet om argentinaren. Juve är villiga att ge €35 miljoner för Agüero, vilket är €10 miljoner mindre än utköpsklausulen. Nu rapporterar Tuttosport att man vill slänga in Amauri i dealen för att på så sätt trissa upp sitt bud. Enligt den italienska källan väntas Juves representanter befinna sig i Calderons huvudkontor någon gång nästa vecka för att inleda förhandlingar. Atletico sägs dock endast vilja acceptera pengar och dessutom ska inte Amauri vara någon Atletí är särskilt intresserad av.
Ytterligare ett problem i Agüeros möjliga övergång till Juventus blir den höga lönen. El Kun sitter på en lön runt €4 miljoner, något som är mer än Juves lönetak tillåter.

1 tanke kring ”Agüero-cirkusen tar ny fart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *