Åhman-Persson återvänder till AIK

Robert Åhman-Persson inledde årets allsvenska säsong fint med Malmö FF. Men efter tre mål på de fyra inledande matcherna så fick han mindre och mindre speltid, och på senare tid ingen alls. Positionen bredvid Wilton Figueiredo på Malmös centrala mittfält har blivit tagen av 19 år gamla Ivo Pekalski.

Men nu är det alltså klart. Robert Åhman-Persson har skrivit på för 3,5 år med den klubb som han tillhörde i åldern 16 till 20 – AIK.

– Att få komma hem till AIK känns fantastiskt, jag ska göra allt jag kan både på kort och lång sikt för att hedra klubben och supportrarna, säger Robert Åhman Persson till AIKs hemsida.

– Robban har trots sin låga ålder ett stort antal allsvenska och internationella matcher i sitt cv, att han dessutom är AIK:are gör att det både tillför kompetens och känns bra, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

– Robert har varit en mycket trevlig bekantskap såväl på som utanför plan. Han har alltid ställt upp för MFF och har med sin inställning alltid varit ett föredöme, säger MFF-tränaren Roland Nilsson till Malmös hemsida.

AIK har även gjort klart med den förre Elfsborg-spelaren Helgi Daníelsson som närmast kommer från Hansa Rostock, Admir Ćatović från Väsby United och Goran Ljubojević från NK Zagreb, medan Bojan Djordjic och Martin Kayongo-Mutumba går till Ungerska Videoton FC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *