AIK Silly Season

Här kommer de senaste rykterna om det ligger till i Gnaget. säsongen är slut och drar inte igång förräns i mars/april. AIK som fått ca 30 miljoner i bonus för att ha lyckats så bra i Europa Leauge kanske kommer att ta in några spelare? AIK har det pratats om att de har så stark backlinje under de gågna säsongerna men hur ska det nu bli när flera av lagets backar ryktas vara på väg bort?

Rykten på väg in i klubben

Ludwig Agustinsson, Brommapojkarna ( BP )

18 åringen som överraskade i Superettan förra säsongen är het på marknaden i Allsvenskan. Fotbollskanalen.se talar om att även IFK Göteborg är sugna på 18 åringen. Han han endast en säsong kvar i BP innan hans nuvaranbde kontrakt går ut, men kommer han att stanna så länge eller kniper någon av de Allsvenska storlagen honom?

 

Peiman Eliassi, Oskarshamn AIK

37 mål på 40 matcher i division 2 och har redan provspelat med AIK på nybyggda Friend Arena, då han presterade bra med en assist i matchen där AIK vann. Men AIK är inte ensamma om Eliassi, han ska även ha provspelat med Kalmar och ska senare provträna även med Åtvidaberg.

 

Ari Freyr Skulason, GIR Sundsvall

Den 25-årige mittfältaren har AIK länge varit intresserade av och islänningen har ett år kvar på kontrakten i Sundsvall. Flera Allsvenska klubbar ska vara intesserade av Skulason och till och med flera utländska lag. Under den senaste tiden kom Sundsvall ut med att ett Allsvenskt lag har lagt ett bud på islänningen, men enligt Dagbladet var det inte AIK utan från både Norrköping och Djurgården hade buden kommit ifrån.

 

Mohammed Bangura, Celtic FC

Bangura som blev utlånad, eller är fortfarande utlånad till AIK från Celtic gjorde det bra på lpnet som alla förväntade sig. Vid årsskiftet är det dax för Mohammed att återvända till Skottland, och han har flera år kvar på sitt kontrakt med Celtic så det skulle bli väldigt dyrt för AIK att köpa honom, och även om Celtic skulle vilja sälja honom finns det även större klubbar med bättre ekonomi som har större chans än Gnaget. Men eftersom att AIK tjänat runt 30 miljoner på Europa Leauge kanske det kommer att gå att köpa loss Mohammed? Njaa, inte enligt matchdax.se. Enligt dem är Bangura förlorad och trots att klubben gärna skulle vilja ha honom kvar så blir affären för dyr enligt AIK’s sportchef Jens T Andersson.

 

Rykten på väg ut ur klubben

Per Karlsson

Den framgångsrike backen ska ha många utländska klubbars ögon på sig efter sin fina säsong. Sportchefen Jens Andersson bekräftar också att det finns seriöst intresse för Per.

 

Nicklas Backman

Självklart vill AIK behålla stjärnan, men redan i somras så var han på väg bort och då var de till Dinamo Zagreb men AIK avböjde budet. Men nu finns det risk att han försvinner från klubben då vinter fönstret närmar sig med stormsteg.

 

Alexander Milosevic

Många konstaterade att detta var den vinter som han skulle bort, AIK’s starka mittback. Men hur blir det nu då? Han har ju dragits med skador hela säsongen, men inresse finns fortfarande från olika klubbar.

 

Säkrade nyförvärv

Nabil Bahoui

21-åringen har över ett år ryktas vara på väg lite hit och dit medn nu knöt Gnaget år sig Nabbe. Det fans stort intesse från klubbar som Malmö och utländska klubbar med enligt han själv så var han stensäker på AIK. Han lirar vänsterytter och hade ett facit på 15 mål och 6 assist i den senaste säsongen då han spelade i Superettan.

 

Kennedy Igbonanike

Kennedy som kommer från ärkefienden Djurgården. Han hade under en längre tid ryktas vara påm väg till den svart, gula klubben och sen vart det klart att han signerade för ett 3 års kontakt med klubben. Han var Djurgårdens bästa interna målskytt 2010 och även 2011 så det är en sådan spelare AIK sökt efter. Förhoppningarna är höga och folk hoppas att han kommer kunna reta många djurgårdare med sin snabbhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *