Allsvenskan 2012-ett orakel förutspår

Den Allsvenska säsongen 2011 är snart slut. Domarskandaler, avbrutna och uppskjutna matcher … i år har fokus legat på allt annat än fotbollen själv. Men vad händer sedan? Jag tar en titt i min kristallkula och förutspår fem intressanta händelser inför säsongen 2012.

  1. Efter en närmare granskning kommer Disciplinnämnden fram till att avstängningen av Malmö FF år 1934 för att ha brutit mot amatörreglerna var felaktig, eftersom det inte finns några videobilder som visar att några ekonomiska transaktioner förekom. Nämnden beslutar därför att samtliga Allsvenska omgångar från 1935 och framåt ska spelas om. På grund av det redan pressade spelschemat inser Tävlingskommittén att det blir svårt att inte behöva flytta innevarande säsongs sista omgång. Föreslaget nytt speldatum är 4 april 2032.
  2.  

  3. Efter att ha tagit del av den ökande kritiken mot den svenska fotbollsdomarkåren, bestämmer Domarförbundet att för att slippa konflikter på planen ska Allsvenskan från och med 2012 avgöras helt utan lag och spelare. ”Utan spelare slipper vi allt tjafs på plan, och kan fortsätta att döma lite hur vi vill”, kommenterar domarbasen.
  4.  

  5. En internationell vänskapsmatch mellan Djurgården och Holländska De Graafshap avbryts efter 11 minuters spel. FIFA beslutar att Malmö FF ska straffas med poängavdrag i nästa säsongs Europacup-kval, samt böter . Som skäl anges att det är uppenbart att Djurgårdsfansen färdats på Öresundsbron på väg till Holland, och eftersom den börjar i Malmö  är det inte DIFs ansvar. Malmö överklagar med motiveringen att E20 börjar i St Petersburg och att det således är FC Zenits ansvar.
  6.  

  7. Efter det att allt fler klubbar nu skaffat sig konstgräs på träningsplaner inser IF Elfsborg att man för att hålla sitt försprång på hemmaplan måste hitta ett underlag som är ännu mer olämpligt för fotboll, och beslutar sig för att lägga om arenan i Borås med köttfärs.
  8.  

  9. Efter att ha de senaste säsongerna haft en våldtäktsdömd spelare och en som anklagats för sexbrott, tar i år Kalmar FF steget fullt ut och scoutar kända massmördare och terrorister. ”Så länge de sitter inne så kostar de ju inget, och sedan häver vi kontraktet. Vi kommer att ha grymt låga lönekostnader  2012”, säger klubbens nye sportchef Nicke Lilltroll.

 

Så blir det. Kom ihåg var ni läste det först …

/Tomas Ahlbeck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *