Allsvenskan: Detta har hänt under veckan

Med en vecka kvar till den Allsvenska premiären så ger Fotbollsoraklet dig koll på vad som hänt de Allsvenska klubbarna under veckan som gått.

AIK: Spelade under lördagen årets första tävlingsmatch i form av den svenska Supercupen. Helsingborg var däremot det bättre laget och kunde besegra Gnaget med 2-0.

BK HÄCKEN: Spelade årets sista försäsongsmatch borta mot Malmö FF i en match där laget från Hisingen lyckades göra två mål, men vad gör det när motståndarna gör fyra?

DJURGÅRDENS IF: Vann stabilt mot Degerfors från Superettan med 2-0. Utöver den defensiva stabiliteten för Blåränderna så var matchens höjdpunkt två-noll-målet när Sebastian Rajalakso fick en kalasträff  och dundrade upp bollen i nättaket.

I övrigt så signade Djurgården en offensiv mittfältare från Sierra Leone under måndagen. Ike Fofanah är namnet på spelaren som däremot får tillbringa sin första tid i klubben på rehabilitering, då han för närvarande är långtidsskadad.

GAIS: Norrköping stod för motståndet i det allsvenska genrepet. 1-1 i en match där vardera lag stod för riktiga drömmål. Nyförvärvet från ÖIS, Jakob Olsson, gjorde GAIS mål.

Under veckan som gått, så har man även passat på att låna ut Erik Berthagen och Jonas Lindberg till Utsiktens BK respektive Varbergs BoIS.

GEFLE IF: Utöver en 2-1 seger mot finska Mariehamn, så har det hänt lite på transfermarknaden. Den tidigare provspelaren, David Fällman, som även provspelade för AIK under vintern, har skrivit på ett flerårigt kontrakt med Gävle-klubben. Försvarsspelaren som kan spela både centralt och ute till höger kommer närmast från Väsby United.

Sedan så har även den skadedrabbade Daniel Leino lämnat klubben. Hans skadeproblem är den främsta anledningen till att han aldrig slog igenom hos klubben och förhoppningsvis går det bättre för honom i Division 2-klubben Strömsbergs IF, som blir hans nästa klubbadress.

GIF SUNDSVALL: Mötte under lördagen Hammarby IF i en relativt jämn match. Tyvärr, för Giffarnas del, så förlorade man med 1-2. Målskytt för Sundsvall var nyförvärvet Marcus Danielsson som på hörna kunde nicka in en boll på kraft bakom Hammarbys Johannes Hopf.

HELSINGBORGS IF: Bärgade hem årets första titel när man besegrade AIK med 2-0. Rachid Bouaouzan var den största hjälten i och med att han gjorde bägge målen, men matchens bäste spelare det var Daniel Nordmark.

IF ELFSBORG: För laget med den mest bisarra matchtröjan denna säsong, så spelade man en underhållande träningsmatch mot den allsvenska konkurrenten, Örebro. Amadou Jawo och en Johan Larsson från straffpunkten gjorde målen för Elfsborg.

IFK GÖTEBORG: Genrepade under dagen mot Falkenberg på Valhalla, i det för dagen, våriga Göteborg. Matchen slutade 3-1 efter mål av Tobias Hysén, Hannes Stiller samt Tobias Sana.

IFK NORRKÖPING: Peking spelade oavgjort i helgens träningsmatch mot GAIS. 1-1 blev slutresultatet efter att Astrit Ajdarevic avslutat med ett mäktigt skott från 35 meter i den 52:a spelminuten.

KALMAR FF: Kalmar-laget vände och vann den sista matchen innan den allsvenska premiären mot Halmstad BK med 3-2. I den målrika tillställningen gjorde Kristoffer Fagercrantz, Paulus Arajuuri och Abiola Dauda målen för KFF.

MALMÖ FF: Besegrade BK Häcken med 4-2 i en match där Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Alex Nilsson och slutligen ett självmål från en Häcken-back ordnade segern hemma på Swedbank Stadion.

MJÄLLBY AIF: Marcus Ekenberg och Daniel Ivanovski gjorde målen för ett Mjällby som under lördagen mötte IFK Värnamo. 2-2 slutade matchen.

SYRIANSKA FC: Här går jag mot strömmen och berättar vad som inträffat för Syrianska FCs del under de två senaste veckornapå ”in/ut”-fronten.

Nyförvärvet, Andre Filipe Saraiva Martins, anslöt för ungefär fyra veckor sedan och redan nu lämnar han klubben. Det är av familjära skäl som gör att han avbryter sitt kontrakt. Sedan, om man ser det från den ljusare sidan, så har klubben dels värvat Isamil Lawal från IFK Göteborg och förlängt kontraktet med Yussuf Saleh, men även presenterat den gamle Hammarby-backen, Kleber Saarenpää, som sin nya tränare. Och som inte det vore nog så har man också värvat målvakten Lasse Staw från norska Fredrikstad.

ÅTVIDABERGS FF: Under lördagen så vann man borta mot Degerfors med 2-1 efter mål av Kristian Bergström och Viktor Prodell.

Sedan om vi bortser från spelet på planen och går in på arena-spåret, så har huvudläktaren, till stora delar, färdigställts samt att man börjat bygga ut Västra Läktaren. Allting kring Kopparvallen är inte helt färdigt men innan hemmapremiären så skall allt vara färdigt.

ÖREBRO SK: Sista testet för ÖSKs del innan Allsvenskan drar igång var mot Elfsborg under helgen. Man tog vara på den väldigt skickliga värdemotståndaren och hjälpte till att bjuda all publik på en riktigt fin tillställning. 2-2 blev resultatet och Patrik Haginge samt William Atashkadeh blev målskyttar för ÖSK.

– – –

SPELPROGRAMMET FÖR DEN ALLSVENSKA PREMIÄROMGÅNGEN:

Lördag 31 mars:

16:00 – GAIS – BK Häcken

16:00 – GIF Sundsvall – Kalmar FF

16:00 – IF Elfsborg – Djurgårdens IF

Söndag 1 april:

15:00 – AIK – Mjällby AIF

17:30 – Syrianska FC – IFK Göteborg

Måndag 2 april:

19:00 – Malmö FF – Gefle IF

19:00 – Örebro SK – Åtvidabergs FF

19:00 – IFK Norrköping – Helsingborgs IF

 

Hur tror DU att matcherna slutar nästa vecka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *