Än är inget förlorat

Efter Milans match mot Napoli, som slutade 0-0, blev det mycket snack om att Milan har förlorat scudetton. Ännu mer snack blev det om Ibrahimovics utvisning. I denna artikel tänkte jag sprida lite positiv energi till alla uppgivna Milan-supportrar. Jag tänkte prata om Milans framtid. Däremot nämner jag inte mycket om dagens match. Ni som såg den förstår varför.

”Hela Milan är ur balans” sa någon efter matchen. Visst det kanske stämmer när man tänker efter – Zlatan utvisad, Abbiati skadad, Allegri uppvisad på läktaren och Robinho bränner ett jätteläge. Det kan sammanfattas med ett ord – kaos.
Men mitt i all denna negativa massa måste man se positivt. Kanske kan Zlatans avstängning få med sig något positivt? Ja, jag vet. Det låter konstigt att säga att en avstängning på vår viktigaste spelare kan få med sig något positivt. Men fotboll är fotboll, man vet aldrig vad man kan vänta sig. Kanske får Maxi Lopez komma igång på riktigt. Tänk om han gör dundersuccé? Gör mål direkt och fortsätter leverera, då börjar media hylla Milan och Lopez.

En annan viktig faktor är att vi får en utvilad Zlatan tills Champions League-mötet mot Arsenal. I de båda matcherna kommer han verkligen behövas. Det är då vi behöver en utvilad Zlatan som kan kliva fram som matchvinnare. Då behöver vi en Zlatan som kan göra MÅL. Nu är det givetvis viktigt att ha med Zlatan, men inte på samma sätt. Nu kan man spela med andra anfallare för att vinna. El Shaarawyn, Maxi Lopez och Robinho är tillräckligt bra mot Udinese och Cesena enligt mig. Det borde räcka. Däremot blir det kanske lite klent mot Juventus. Men som sagt, man kan aldrig förutspå något i fotboll. Allt kan hända så snabbt.

Snart får vi även förstärkning på mittfältet av Muntari. En spelare som inte är favorit hos mig. Men en spelare som jag tror kan bli nyttig i det skadedrabbade Milan. Han kan tillföra den där positiva energin som vi behöver nu. Lite fart och energi som saknas just nu.

Dessutom får vi, enligt Gazzetta dello sport, tillbaka Pato och Aquilani mot Cesena och Boateng i omgången efter mot Juventus.

Lite positiva nyheter mitt i allt snack om förlorad scudetto.

Säsongen lever fortfarande. Det är lång tid kvar och många matcher att spela om. Än är inget förlorat!

***

Man kan inte skriva en artikel efter en match utan att nämna något om matchen. Jag skrev att jag inte skulle nämna något. Men jag känner mig tvungen.

Dagens match saknade rörelse, fart och intensitet. Nocerino försökte några gånger då och då genom att löpa i djupled men det var väldigt lättläst för Napoliförsvararna då ingen fyller på.

Idag skulle vi behövt en kreativ spelare med teknik som saknar motstånd. Vi skulle behövt Cassano. Mannen som kan lyckas med de mest omöjliga på en fotbollsplan. En spelare som kan avgöra en match på helt egen hand. En spelare som gör sina medspelare bra med sina lekfullhet och underbara spelförståelse.

Innan matchen tog jag på mig matchtröjan med nummer 99 och Cassano på ryggen. Jag brukar ha den på mig som en liten hyllning till Cassano..

Jag saknar verkligen Cassano på fotbollsplanen…

***

Följ mig på twitter: Mattiassrensson

 

1 tanke kring ”Än är inget förlorat

  1. Martin

    Just nu är ingenting förlorat i titelstriden, MEN om man tappar poäng mot Udinese och Juventus, då vågar jag säga att det är klart. Om inte Juve hamnar i en rejäl svacka och Milan drar på minst lika rejält mot slutet. Då. Kanske…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *