Analys av första omgången.

Första omgången är färdig spelad. Vi kunde konstatera att Dortmund verkar vara lika bra som förra året och imponerade stort i sin seger mot HSV. Värt att notera är även att statistiken från bild talade om för oss att Dortmund var det lag som sprang nästmest i helgen. Förra säsongen var dem det lag som hade bäst rörlighet och det verkar alltså hålla i sig.

Schalke04 och Stuttgart var två lag som gick dåligt i ligan förra året. När dessa möttes så fick vi se ganska tydligt att Schalke04 har långt kvar och mycket att jobba på, Stuttgart vann matchen med 3-0 och det var faktiskt i underkant för det kunde blivit ännu mer. Värt att notera här är att schalke04 var det lag som rörde sig minst i premiäromgången.

Werder Bremen fick en kanon start på säsongen och hemvändande Markus Rosenberg gjorde 2 mål och var faktiskt nära att göra ett hattrick, men stolpen stod i vägen.

Mainz05 stod för en av helgens större överaskningar då dem besegrade Leverkusen och detta efter en riktigt stor målvaktstavla av leverkusens målvakt. Målvaktstavlan och även hans senare skada i samband med 2-0 målet kan ni läsa mer om här

Söndagskvällens match mellan Bayern och Mönchengladbach skulle vara en enkel match för Bayern, oddset på svenskaspel gav 12 gånger pengarna på om Gladbach vann. Medan man knappt fick pengarna tillbaks om man spelade på Bayern som segrare. Hur det gick vet ni nog redan. Gladbach kämpade och slet och hade en vis Ter stegen där bak som räddade allt och när samarbetet mellan Boateng och Neuer fallerade så fick Mönchengladbach ett jätteläge och gjorde 1-0.. Det man kan säga om Bayern är att det gick lite för långsamt i den matchen och robben kunde läsas för enkelt då han allt förofta gick in mot mitten för att skjuta. Det lärde sig spelarna i Gladbach. Vidare så kommer ni ihåg det jag skrev om att springa i inledningen? Faktum är att Gladbach sprang mest av alla lag i denna första omgång. Jag säger inte att det är därför dem vann. Men klart är att röra på sig mycket verkar vara en nyckel för att vinna matcher i Bundesliga i år.

2 tankar kring ”Analys av första omgången.

    1. borjeboy Inläggsförfattare

      Tackar.. Vem som vinner ligan är svårt. Jag tror dock fortfarande på att Bayern kommer ta det. Då jag tror att Dortmund kommer tappa en del poäng när det ska spelas Champions League också och deras trupp känns inte bred nog för att klara av att göra bägge sakerna.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *