Andrea Pirlos fantastiska natt

Den 18 februari 2012 började som vilken dag som helst, det dom 31 000 fans som såg matchen på plats, inte visste var att Andrea Pirlo skulle lyfta ett uttröttat Juventus till en vinst som skulle få laget till nya höjder.  Juventus tog emot Catania i den nya och förbättrade Juventus arena.

Matchen började med en chockerande start, Catania tog ledningen efter enbart 4 minuter. Pablo César Barrientos hittade nätet från en assist från en Juventusutlånad Marco Motta. En av tre förre detta Juventus spelare, Nicola Legrottalie och Sergio Bernado Almiron är dom andra två.

Juventus började direkt jaga efter ett mål, efter 18 minuters jagande kom det, från ingen mindre än den förre detta Milan spelaren och vad som nu är Juventus Mittfälts general, Andrea Pirlo. En Klassisk ”Pirlo- friskapark” och ställningen är 1-1. Pirlo fick sitt första mål i en svart vit randig tröja, eller ja, en skrikande rosa Juventus tröja.  Matchen fortsatte, Juventus la ner ännu mer press, Pirlo kickade upp sitt spelande i ännu en högre växel och Juventus bombardering på Catania fortsatte.  Precis innan halvlek så såg det ut som Juventus skulle ta ledningen med ett skott som träffade ribban från Fabio Quagliarella. Juventus hade kickat upp växeln på sitt spel och visade ett mycket mer målhungrigt jag än i matchen mot Parma tidigare i veckan.

Början av andra halvlek var inte så märkvärdig, Juventus hade fortsatt öka sitt press på Catania och letade efter ett ledningsmål men matchen såg ut att sluta oavgjort. Så i minut 65 efter en sur Marco Motta fällt Paolo De Ceglie kom Mottas andra gula kort och fick sitt röda kort och blev utskickad. Med 10 man på plan och ett väldigt målhungrigt Juventus så såg Catanias chanser av att få poäng med sig hem sjunka väldigt snabbt.  Juventus som såg ut att dominera resten av matchen och få med sig sina tre poäng fick det, efter 10 minuter så skickade Andrea Pirlo från en frispark på sidan av målområdet en boll till Giorgio Chellini som var på rätt plats att nicka in 2-1. Pirlo som såg ut att inte kunna bli kontrollerad av Catania var inte klar för natten, han hade ännu en assist att tillskriva sitt CV för kvällen.  Minut 81, slutet av matchen så kom bollen till Pirlos fötter från en dålig rensning av Catania målvakten, Tomas kosicky, Pirlo med en perfekt placerad passning mellan två Catania försvarare till Quagliarella som sköt, Kosicky fick fötterna på bollen men likväl med en vacker båge dyker bollen in i målnätet och Juventus utökar sin ledning till 3-1 och ”sluter locket” på matchen och sina extremt viktiga tre poäng. Kvällens stjärna är ingen mindre än den förra Milan spelararen, legenden, ikonen Andrea Pirlo. En match som denna frågesätter om Milan verkligen borde ha släppt mittfällaren, Jag är extremt glad för deras ”idioti”, om man vill kalla det för det.

Nästa vecka, lördag kväll, alla som har en gnutta känsla för fotboll kommer att boka den kvällen för en match som mycket troligen kommer visa vilket lag som kommer krönas vinnare av troligen världens bästa, mest passionerade, mest underhållande och mest skandalösa liga, Serie A. För nämligen på lördag åker Juventus med en poäng och en match mindre spelad än AC Milan till Milano, San Siro för att möta regerande Serie A mästarna AC Milan. Detta lär vara årets största och mest betydelsefulla liga matcher igenom hela Europa.  Jag kommer från en annan kontinent att ta ledigt för matchens skull!

Forza Mi Grande Amore Juventus!

Peter Jaboo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *