Äntligen – Serie-A

Igår startade den fantastiska ligan efter många veckor av längtande. Det är nog inte bara jag som har väntat länge på detta. Vi är många som väntat och nu väntar en spännande säsong med massvis av sköna matcher.

Serie-A smygstartade igår, lördag, med två matcher. Först ut var nysatsande Fiorentina som tog emot Udinese. En underhållande match som bjöd på fint spel, särskilt från hemmalaget Fiorentina som också vann matchen. 2-1 skrevs slutsiffrorna till efter att Fiorentina vänt underläge till 2-1. Mannen som fixade segern var Jovetic, den unga anfallaren som många klubbar är ute efter. Stannar han? Det återstår att se. Fiorentina lär göra allt för att behålla sin anfallsstjärna.

Senare igårkväll tog Juventus emot Parma hemma på Juventus Stadium. Juventus dominerade i stort sett hela matchen och hade inga problem att besegra Parma. Målen gjordes av spelgeniet Pirlo samt ytterbacken Lichsteiner.

Idag är det dags för nya intressanta matcher. Dagens bästa match spelas enligt mig på Renzo Barbera. Palermo tar emot Napoli och i den matchen kan det bjudas på mycket mål. Miccoli och Cavani i spetsen av vardera lag.

I Milano spelas det också fotboll. Milan tar emot Sampdoria och där ska det vara tre poäng för Allegris mannar. En nykomling är alltid extra taggade och särskilt när man åker för att möta de stora lagen. Sampdoria kan sätta käppar i hjulet för Milan.

Det andra Milano-laget möter också en nykomling. Inter åker söderut för att möta Pescara. Inter som har förstärkt sitt lag är solklara favoriter och bör ta hem matchen enkelt. Pescara har tappat stora delar av förra säsongens trupp, Marco Veratti stack till PSG och tränaren Zeman stack till Roma.

Apropå Roma. Roma tar idag emot Catania, en match som väntar mycket folk. Det var längesen Roma sålde så här mycket årskort och idag väntas 50.000 vara på plats. Svårt att tippa hur matchen slutar men Roma känns lite hetare?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *