Aquilani till Milan

Jag är oftast skeptiskt till värvningar som ska spela för mitt lag, Milan. Först var jag skeptisk till den skadedrabbade värvningen, Aquilani. Men nu börjar känslan avta och bli mer positiv. Det känns bra, men samtidigt är värvningen inte vad jag väntat mig från början.

Jag väntade mig ett riktigt stort namn som Fabregas, Schweinsteiger, Ganso och ja ni vet vilka jag pratar om. Aquilani är ännu inte ett namn av den klassen, kanske kommer han att bli det, men i nuläget är han ingen stjärna.

Alberto Aquilani. Foto: AC Milan

Galliani och Berlusconi gör det smart som alltid. Först går de ut och lovar stora namn och en Mr X, som de själva aldrig vetat namnet på, sedan kommer det mer eller mindre som en chock för alla supportrar när Berlusconi fälls och tvingas böta massa pengar. Allt som det pratas om ser ut att gå förlorat. Supportrarna börjar bli besvikna och framför allt giriga, då tonar Galliani ner det och säger som han tidigare har sagt ”We are good as we are” något som fick många, inkluderat mig själv, förbannade. Ett sånt uttalande gör man inte om man har siktet inställt på scudetton och Champions League-guld. Galliani valde efter några dagar att gå ut i media och rikta in sig på Aquilani och Montlivo, som enligt mig var de billigaste alternativen. Supportrarna har fortfarande kvar förhoppningar på de största namnen men börjar inse att det troligen inte kommer att bli så. Galliani drar ut det hela tills slutet, då han tillslut presenterar Aquilani. Då kan många supportrar pusta ut. Du är en riktigt smart man, Galliani!

Vad tycker jag om värvningen av Aquilani?
Aquilani är för mig givetvis en bra värvning sett till hur billig han blir för klubben. Jag tror att han kommer bli en viktig del av Milans mittfält då han har en bra teknik och ett vasst skott. Det negativa med Aquilani är just hans skadebenägenhet. Om han har bygger upp mittfältet och skapar

en viktig roll inom Milan och sedan blir skadan så blir det inte bara problem för mittfältet, det blir ett problem för hela laget. För jag tror nämligen att mycket av spelet kommer ligga kring Aquilani. Förra säsongen skapade Milan mycket chanser, men det var nästan alltid genom anfallarna. Nu får vi chansen att skapa vassa chanser via en farlig mittfältare.

Om Aquilani håller sig frisk kan han bli en värdefull spelare i Milans lag.

***
Jag känner på mig att Berlusconi och Galliani har något mer lurt på gång… Vad har ni i kikaren? Kanske Kaká?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *