Arsenal – Aston Villa

Arsenals kamp om direktplatsen till Champions League fortsatte på lördagen när Aston Villa gästade Emirates Stadium. Arsenal som hade sex raka segrar i bagaget mötte ett Aston Villa som hade tagit sex poäng på de senaste sex matcherna. Det kunde på förhand bara sluta på ett sätt men Aston Villa har några starka segrar under säsongen, vinsten mot Chelsea sticker ut mest.

Arsenal tog tag i taktpinnen direkt och gav Aston Villas försvar en tuff inledning. Aston Villa hade i princip bara en farlig chans i matchen och det var precis i början när Albrighton tog en lång löpning och var i princip fri med Szczesny men bollen gick precis över. Efter det handlade det bara om Arsenal och efter en kvart kom också 1-0. Gervinho drog på sig all uppmärksamhet när han vände och vred precis utanför straffområdet. Han levererade en perfekt pass till Gibbs som med ett lågt skott överlistade Given i Villas mål. Gibbs första Premier League-mål i karriären gav 1-0.

Arsenal fortsatte pressa Aston Villa och med en Theo Walcott som blivit bättre och bättre de senaste matcherna kunder Arsenal även göra 2-0. I den 25e minuten slår Alex Song en riktig smörpass till Walcott som tagit en fin löpning. Walcott får bollen precis på foten och kan enkelt placera in 2-0 till Arsenal. Mycket snyggt!
Aston Villa hade efter det svåra problem att ta sig in i matchen och Arsenal fortsätter trumma på. Van Persie var ytterst nära 3-0 precis innan halvtid men Warnock lekte stålmannen och räddade Van Persies skott.

I den andra halvleken fortsätter Arsenals press men chanserna avtar och det handlar mer om att spela av matchen nu. Det dröjer ungefär en kvart innan första riktigt målchansen kommer i andra halvlek. Arsenal pressar upp för vänsterkanten och Gibbs slår ett inlägg som sånär kan nickas på mål av Walcott. Bollen styrs ut till Rosicky som får till en volley men bollen styrs undan.

I den 70e minuten gör Arsenal sina två första byten när Ramsey och Santos kommer in. Gibbs och Gervinho får stiga av. Santos som sedan tidigare kritiserats för att vara en säkerhetsrisk bakåt börjar med att slå bort en boll som blir till en farlighet för Aston Villa. Den unge österrikaren Weimann kunde dock inte förvalta gratischansen och passningen försvann i tomma intet.
Efter detta hade inte Aston Villa något att komma med och närmast var Weimann igen som testade ett skott men Johan Djourou kunde enkelt täcka bort.

När matchen sedan börjar lida mot sitt slut och 2-0 ser ut att stå sig får Arsenal en frispark ca 30 meter från mål. Arteta stegar upp och trycker dit 3-0 med en riktig praktträff. Det var en helt fantastisk frispark som letade sig in i Givens mål.

Arsenal befäster därmed tredjeplatsen i ligan efter att Tottenham och Chelsea spelade 0-0 tidigare under lördagen. Arsenal har verkligen ryckt upp sig efter en ganska dålig säsong och som vanligt är man med i kampen om platserna till Champions League. Aston Villa däremot har det tufft och Alex McLeish lag ligger just nu på en 15e plats i Premier League. Förbättring krävs!

Gibbs jublar efter sitt första mål i Premier League. Foto: Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *