Arsenal – Chelsea

Kampen om tredje och fjärdeplatsen fortsatte på lördagen med ett stekhett Londonderby. Chelsea gästade Arsenal och det var på förhand oerhört upphaussat.

Efter Arsenals förlust mot Wigan var matchen mot Chelsea oerhört viktig för kampen om den där tredjeplatsen. Givetvis lika viktig var matchen för Chelsea som slåss om en plats i Champions League dem med. Chelsea som just nu är inne i en tuff period, Spurs, Barcelona, Arsenal, Barcelona under två veckor. Oerhört svårt för Di Matteo.

Matchen började ganska avvaktande och tidigt såg man att Chelsea försökte sig på samma taktik som mot Barcelona i veckan. Arsenal rullade boll i mitten medan Chelsea väntade på kontringslägen. Inte speciellt underhållande fotboll. Första farliga situationen kom efter ca 10 minuter när Kalou kom in från höger i straffområdet. Sagna hängde inte rikigt med och rev ner Kalou. Domare Mike Dean valde dock att inte blåsa straff där. Arsenals första chans kom tre minuter senare när Oxlade-Chamberlain drev på och fick frispark till vänster utanför straffområdet. Walcott slog in bollen mot bortre stolpen. Van Persie blev helt fri och var bara en meter från mål. Arsenals målkung kunde dock inte förvalta chansen på ett bra sätt.

Matchen fortsatte efter det med ett ganska långsamt tempo och inget av lagen var särskilt intresserade av att vinna. Arsenal tilläts rulla boll och Chelsea satsade på kontringar. Detta kunde straffat sig för Arsenal när Song och Ramsey drällde lite och Sturridge slet sig loss ute till höger. Sturridge tog hjälp av Kalou som fick över bollen till Malouda som sökte Torres i mitten. Inspelet blev rätt bra men Torres skott täcktes av Koscielny. På den efterföljande hörnan var det ytterst nära 0-1 när Cahill sköt. Skottet kom dock precis över ribban och det blev inget mer av det.

Arsenal såg för dagen riktigt trögt ut och man hade förtvivlat svårt att ta sig igenom Chelseas försvar. Detta gick ut över Rosicky som helt onödigt drog på sig en varning efter att ha kapat Essien.
Men med fyra minuter till halvtid fick Arsenal det där läget som borde gett 1-0. Van Persie lyfte in en frispark i straffområdet och Koscielny dök upp efter Chelseas dåliga försvarsspel. Nicken studsade dock upp ribban och kunde rensas bort.
Efter det kom Arsenal in i matchen lite mer och det var nära igen bara ett par minuter efter ribbträffen. Song hittade med en perfekt lyftning in till Van Persie som elegant tog ner bollen med bröstet. Avslutet var dock mindre bra och bollen gick rakt på Cech.

Andra halvlek inleddes precis som den första. Arsenal såg långsamma och sega ut. Chelsea verkade inte vilja vinna och spelet var verkligen inget att hurra för. Det enda av ”intresse” de första tio minuterna var ett par varningar som delades ut.

Efter ytterligare några minuter stoppades spelet efter att Walcott tagit sig mot baksidan av låret. Han tilläts dock komma in på planen igen kort därefter men han var tvungen att byta lite senare. Det har rapporterats om en bristning och Walcott sägs missa resten av säsongen.

Spelet fortsatte vara segt och matchen var ingen höjdare. Arsenal fick dock ett riktigt bra frisparksläge efter att Maloda fällt Van Persie. Holländaren tog själv hand om frisparken men han sköt högt över. Minuten senare byttes Rosicky ut till förmån för Diaby.

Resten av matchen handlade mest om tafatt spel och segt spel. Några varningar delades ut också men annars var det inte mycket att hänga i granen.
En situation som mycket väl kunde blivit straff var när Van Persie blev knuffad i ryggen av Cahill men Dean valde att fria denna gången också. På reprisbilder ser man att det mycket väl kunnat bli straff.

Efter fyra minuters tilläggstid valde Mike Dean att blåsa av matchen. Det slutade 0-0 efter en ovanligt dålig och trist match.

Rosicky och Malouda kämpar. Foto:Okänd

Lagen fick varsitt poäng där båda behöver alla poäng de kan få. Arsenals chans att komma trea förstärktes knappast efter matchen men Tottenhams poängtapp lite senare skänker ändå lite hopp.
Chelsea däremot får det tufft och efter Newcastles seger hemma mot Stoke är man fyra poäng efter Newcastle på fjärdeplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *