Arsenal slog Stoke trotts storspelande Bergovic

Det var två mycket olika lag som gick ut på Emirates när snabba, tekniska och offensiva Arsenal tog emot det fysiska, hårt jobbande och defensivt skickliga Stoke.

Arsenal visade direkt i matchinledningen att man ville ha en mycket fart i spelet och redan efter två minuters spel försökte Jack Wilshere sig på ett farligt inspel som Oliver Giroud inte lyckades få tag i.
Två minuter senare var det Teo Walcots tur att komma med fart på kanten vika in bakom Stokes backlinje och slå en farlig boll bakåt men ingen Arsenal spelare fick tag i bollen.
Stoke började allt mer jobba sig in i matchen men det var Arsenal som skapade chanserna.
I 31:a minuten får Arsenal en hörna där det för en gång skull blir rörigt i Stokes straffområde och bakom röran dyker Alex Oxlade-Chamberlein upp och får en bra träff på bollen men Stoke målvakten Asmir Bergovic lyckas rädda bollen från att gå i mål.
Bara tre minuter senare får Oxlade-Chamberlein ett nytt bra läge när han får till en bra nick på ett inlägg men Bergovic är där igen och räddar
I 40 minuten får samme Oxlade-Chamberlein en bra boll på kanten viker in och får ett kanon läge men Bergovic, denna vägg för dagen är där igen och täcker bort skottytan.
Trotts starkt tryck mot Stokes mål var det 0-0 och Stoke kunde verkligen tacka Asmir Bergovic för det.

Andra halvleken fortsatte som i första med ett starkt Arsenal tryck och ett Stoke som mestadels får försvara sig. Men Arsenal lyckas inte riktigt bryta Stokes defensiv vilket framförallt märktes i 49 minuten då Arsenal har bra tryck men aldrig riktigt kommer till avslut.
Tre minuter efter det försöker sig Walcott sig på ett inlägg mot Oliver Giroud men Stoke backen Robert Hutt är stark och håller fransmannen bakom sig och kan enkelt nick ner bollen till Bergovic.
Samme Hutt skulle ett par minuter senare vara framme och störa Giroud i dennes avslut efter ett fint väggspel med Jack Wilshere och därmed sköt fransmannen Giroud över målet.
Det skulle dröja fram tills 77 minuten innan inbytte Lukas Podolski förvaltade en frispark som tar på ett Stoke ben och ställer Bergovic och 1-0 till Arsenal! Men linjemannen hade vinkat för offside. Det visade sig dock vara på Teo Walcot som offside i andra delen av straffområdet och domaren Chris Foy kommer efter diskussion med linjemannen fram till att Walcot inte påverkade spelet och godkänner målet.
Nu tvingades Stoke tränaren Tony Pullis att byta taktik och bytte in tre anfallare Keneway Jones, Cameron  Jerome och gamle målkungen Michael Owen i ett försök att få tryck mot Arsenal målet.
Men Stoke lyckas aldrig riktigt få tag i spelet och matchen slutar 1-0 till Arsenal.

Precis som väntat fick vi se ett Arsenal som tryckte på och ett Stoke som försvarade sig disciplinerat.
Bergovic menade efter matchen att laget förtjänade ett bättre resultat men jag håller inte riktigt med om det. Är man så utspelade som Stoke stundtals var i den här matchen tycker jag inte man kan säga att vi förtjänade mer. Hade det inte varit för en storspelande Bergovic och ett bra försvar framför honom hade dem här siffrorna varit betydligt större.
Resultatet innebär att Arsenal ligger kvar på sin sjätteplats i ligan men kan ha skaffat sig häng igen på Tottenham på Champions League platsen beroende på hur det går för Spurs mot West Bromwich idag.
Stoke ligger kvar på den 10:e plats man hade innan omgången.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *