Arsenal-Sunderland 2-1

Både Arsenal och Sunderland var innan matchen lag som var inne i en formsvacka och två lag som var i ett stort behov av tre friska poäng. Arsenal var det laget som gick in i den här matchen med den allra största pressen på sig att prestera mycket tack vare att de hade hemmaplan och är ett lag känt att vara i toppen av ligan och slåss om ligaguldet. Sunderland har som Arsenal inte börjat denna säsong på ett övertygande sätt och pressen att prestera fanns inför matchen också hos bortalaget.

Arsenal var laget som började allra bäst där Robin Van Persie kunde efter framspelning från Gervinho sätta bollen i mål innan matchklockan hade passerat en minut och drömstarten för Arsenal var ett faktum. Arsenal började bra de första 15 minuterarna men tappade sedan bolltempot och rörelsen. Van Persie var under de första 15 minuterarna briljant då han också hade en boll i stolpen efter att han ”chippat” bollen över Sunderlands målvakt Mignolet. Han försvann en del den sista halvtimmen av halvleken vilket var mycket förståeligt när hans lagkamrater inte prestera på samma sätt som i de första 15 minuterarna.    

Sunderland började växa in i matchen och fick utdelning i den 31 minuten då svensken Sebastian Larsson skruvade in en frispark i Szczesnys högra kryss vilket var otagbart för Arsenal målvakten och Sunderland hade kvitterat till 1-1.

Efter Sebastians mål så fortsatte Sunderland att skapa målchanser och Szczesny fick göra en kanonräddning. Lee Cattermole fick ett inlägg som han bara behövde nicka in från ett rent utsagt löjligt nära avstånd till målet men som Szczesny mirakulöst lyckades rädda när han förflytta sig från ena stolpen till den andra. 1-1 stog sig halvleken ut och det kan framförallt Arsenal tacka sin målvakt Szczesny för.  

Arsenal började andra halvlek ungefär som de började första med bra bolltempo och mycket rörelse. Tomas Rosicky som i första halvleken var ganska så anonym var mycket delaktig i den andra när han vid ett flertal tillfällen transporterade bollen på ett fantastiskt bra sätt och visade verkligen vägen med sina löpningar. Sunderland skapade inte lika mycket chanser i denna halvlek men gav inte Arsenal speciellt många chanser heller utan hade ett kompakt försvar.

Det såg ut väldigt länge som att Sunderland skulle få med sig en poäng från Emirates vilket skulle ses som väldigt positivt endå i Sunderland perspektiv men Robin Van Persie ville annat.

I den 83 minuten fick Arsenal en frispark en bit utanför straffområdet som Van Persie förvaltade på allra bästa sätt. Målet betydde att Arsenal tog sin tredje seger i årets Premier League samt lite arbetsro för en fortsatt pressad Arsène Wenger. Segern innebar att Arsenal lämnar den riktiga botten och ligger just nu på en 10:e plats i ligan.

För Sunderland så är detta deras fjärde förlust för säsongen och ligger just nu precis ovanför nedflyttningsstrecket vilket är alldeles för tidigt att stirra sig blint på men det ser inte bra ut för Sunderland.

Arsenal möter Stoke City nästa helg på Emirates Stadium.

Sunderland möter Bolton på Reebok Stadium nästa helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *