Arsenal-Tottenham

Detta är ett av de hetaste derbyn inom fotbollen och det är en match som både spelarna och supportrarna ser fram emot mer än alla andra matcher. Detta derby brukar bjuda på väldigt händelserika matcher med mycket mål och situationer att diskutera. Denna drabbning mellan lagen skulle leva upp till förväntningarna som så många gånger förut.

Första halvlek

Tottenham valde att starta matchen med en 4-4-2 uppställning som skulle bli inledningsvis väldigt effektivt. För den första 15 minuterarna av matchen tillhörde Tottenham som kontrollerade spelet. Första målet skulle komma i den 9:e minuten där förre Arsenalspelaren Emmanuel Adebayor snappade upp returen från ett skott som Szczesny inte kunde hålla och Adebayor satte bollen enkelt i öppet mål och Tottenham fick en mycket bra start på matchen.

Men målskytten Adebayor är känd för att vara en giftig målskytt men också för att kunna göra en del felbeslut i matcher och denna match skulle inte vara annorlunda. För i den 17:e minuten hamnade han i en närkamp på mittplan med Santi Cazorla där Cazorla var först på bollen och en Adebayor som gick in i duellen med full kraft fast i en negativ mening då han sträcker fram dobbarna mot Cazorla och gör en ful tackling vilket resulterar i ett rött kort som inte är så mycket att diskutera mer än att det var ett klart rött kort och detta försvårade Tottenhams chanser i matchen extremt.

Efter det röda kortet började Arsenal att dominera matchen och reduceringsmålet skulle komma tidigt efter utvisningen när Per Mertesacker i den 23:e minuten fick till en kraftfull nick efter ett inlägg från matchens bästa spelare Theo Walcott. Matchbilden fortsatte att vara densamma efter målet med ett Arsenal som kontrollerade spelet och innan halvtidsvilan hade Arsenal gjort både 2-1 och 3-1.

Ledningsmålet kom i den 41:e minuten efter en stökig situation där Lukas Podolski tillslut satte bollen i mål med ett löst skott men placerat och Arsenal hade vänt matchen. 3-1 målet kom med bara nån minut kvar av halvleken när Olivier Giroud kunde hårt markerad placera bollen bredvid Hugo Lloris efter fint förarbete från en annan av matchens bästa spelare Santi Cazorla och 3-1 var resultatet i halvtid och här kunde man mer eller mindre anse matchen som avgjord.

Andra halvlek

Tottenham gjorde några byten i halvtid för att kunna förändra matchbilden och försöka hämta upp underläget. De första 15 minuterarna i denna halvlek var som den första riktigt bra från Tottenham och man kunde se på spelarna att de fortfarande trodde på en upphämtning. Men det tidiga målet för Tottenham kom aldrig utan istället kunde Arsenal öka på sin ledning genom en fin passning från Podolski till Cazorla som förvaltade läget på bästa sätt och här kändes det att matchen var avgjord.

Efter målet tappade Tottenhamspelarna sin tro på att kunna hämta upp underläget och Arsenal började återigen ha det mesta av bollinnehavet och Tottenham fick springa mycket utan boll vilket tar mycket på krafterna med en man mindre. Tottenham fick till ett 4-2 mål genom Gareth Bale som in princip på egen hand drev bollen framåt och avlossade ett lågt och placerat skott med sin högerfot som Szczesny var chanslös på.

I den här delen av matchen kunde man se på framförallt Arsenal publiken att de inte var allt för säkra på en seger för är det nånting man vet om Arsenal så är det att de har förmågan att hämta upp de mest omöjliga lägen men också att tappa de klaraste ledningarna.

Det skulle inte hända i denna match utan efter målet rullade Arsenal bollen mycket fint och Tottenham hade stora problem att få tag på Arsenal spelarna och de sista 10 minuterna var full dominans från Arsenal. Det skulle bli ett till mål från Arsenals sida och det var matchens bästa spelare Theo Walcott som skulle göra det efter att Oxlade-Chamberlain assisterat kunde Walcott behärskat placera bollen på Lloris högra sida och detta betyder att det blev exakt samma reslutat denna gång som den förra drabbningen mellan lagen i ligan.

Utvisningen förändrade förutsättningar för båda lagen vilket gav Arsenal en stor fördel men samtidigt är de inte alltid lätt att kunna direkt börja kontrollera matcher efter att det andra laget har fått en man utvisad men i detta fall tyckte jag att Arsenal lyckades med det. Tottenhams insats var väldigt bra med tanke på att de fick lov att spela stor del av matchen med en man mindre.

Ska man sammanfatta matchens 90 minuter kan man inte säga något annat än att vinsten var rättvis för Arsenal som med segern gick förbi Tottenham i tabellen men som har en bit kvar upp till toppen. Arsenals nästa match i ligan är mot Aston Villa som ska vara tre poäng trots bortaplan. Tottenham har nästa helg ett till London derby då West Ham kommer på besök och det här är en match som bör betyda tre poäng för laget om de vill hänga på tabelltoppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *