Real Madrid vs Atletico Bilbao

Atletico Bilbao Real Madrid
0-1 Llorente 13
1-1 Marcelo 25
2-1 Cristiano 47 (straff)
3-1 Cristiano 67 (straff)
4-1 Callejón 85

 

Real madrid satte redan från början ett högt tempo, hade en högpress och de såg helt annorlunda ut än mot barcelona i veckan. Kaká var aktiv i spelet och försökte med en del saker och de funkade till stora delar. Man var fast besluten om att man skulle vinna matchen. Det tog Atletico Bilabo 7 minuter att komma till sitt första anfall. I den 12 minuten hade Kaká en chans att göra mål. I kontringen som följde lyckades Llorente göra mål efter en snabb omställning.

Allt som tiden gick bakade Real Madrid hem och tappade sin höga press samtidigt som Atletico Bilbao tog över. En stund var faktiskt de det bättre laget på plan. I den 21 minuten gjorde Marcos 2-0 men han vinkades för offside. Real Madrid hade stora problem med Atletico Bilbaos kontringar, det blev farligt nästan varje gång. I den 22 andra minuten försökte Granero med en volley men den gick rätt i famnen på målvakten. I den 23 minuten gav Cr7 en passning till Benzema som bara behöver placera bollen men han lyckades inte styra den utan han skickade den rätt upp i luften. I den 25 minuten gjorde Marcelo 1-1 efter att laget spelade sig snyggt igenom Bilbaos försvar. Efter 1-1 målet tände matchen till och Real Madrid satte igång med sitt intensiva anfallsspel igen. Real Madrid började försöka med sina långbollar, de blev inga farliga anfall utav det. De farliga chanserna hade de när de tog sig tid att spela sig igenom sina motståndares försvar.

Cristiano verkade spela för sig själv, han passade inte sina medspelare trots att de hade fantastiska positioner. Han gav sig på det omöjliga och misslyckades. Benzema började komma igång allt mer efter en minst sagt svag start. I den 34 minuten hade Kaka ett fint skott på mål men den gick strax utanför. I kontringen hade Llorente en fantastisk chans att göra mål men Casillas räddar. I nästa anfall för Real Madrid ville Kaká göra mål och missade att Benzema stod ensam i straffområdet. Kaká tog ett skott men det blev inget av det. I den 42 minuten satte nog alla Real Madrid fans hjärtat i halsgropen när Susaeta trampade Casillas på foten. Han blev liggande och vred sig i smärtor. Han klarade sig dock. Men det sista Real Madrid behöver är att Casillas blir skadad.

Real Madrid reagerade precis som väntat på Barcelona förlusten. Man kom ut i denna match som ett helt annat lag. Man anföll, spelade snabbt och hade en sak i tankarna, att vinna. Det enda som var negativt med den första halvleken var att spelarna var lite väl övertända och drog på sig en del onödiga kort.

Det första som hände i den andra halvleken var att Itturaspe drog ner Kaká i straffområdet. Det blev straff. Cristiano tog den och som alla andra gånger han tagit en straff satte han den. I den 49 minuten kom Real Madrid loss i en kontring. Benzema hade Kaká och Cristiano Ronaldo med sig. Han passade Cristiano som stod mitt i straffområdet men han krånglade till det och chansen försvann. Matchen lugnade ner sig men det var fortfarande Real Madrid som hade övertaget. Kaká levererade fantastiska passningar till sina medspelare gång på gång. Och hans skott på mål var inte helt ofarliga heller.

I den 65 minuten fick De Marcos rött kort efter att ha fält Özil i straffområdet. Domaren dömde straff. Cristiano tog den och återigen blev det mål. Benzema bytts ut mot Higuain i den 68 minuten. Kaka spelar fram Özil som sätter bollen bakom målvakten men döms för offside helt rätt. Real Madrid valde att byta in Lass i slutet av matchen istället gör Esteban Granero som bortsett från sitt volleyskott i första halvlek var ganska osynlig. Med en kvart kvar hade Higuain öppet mål då han rundat målvakten men han missar. I den 79 minuten valde man att byta ut Kaká mot Callejón. Allt som matchen led mot sitt slut gav Bilbao upp och Real Madrid tog över allt mer. Callejón fick en öppnande passning av Higuain i den 85 minuten. Han hamnade man mot man med målvakten och i de lägena är Callejón felfri. Han satte den. Efter det anfallet bröt Bilbaos försvar samman totalt. Callejón var själv nära att minuten senare göra 5-1 men den gick ut till hörna. Och ett par minuter senare bjöd han tillbaka till Higuain med en passning framför mål men det var inte Higuains kväll.

Bilbao spelade riktigt bra och gav Real Madrid en riktig match. Det som skiljde lagen år var att Real Madrid hade ett organiserat försvarsspel. De lyckades alltid att rensa i sista sekund eller ställa offside. De hade stora problem med kontringarna. Men det var ett problem de lyckades lösa under andra halvlek. Mot slutet av matchen tröttnade Atletico Bilbao och Real Madrid blev till slut en storlek för stor.

Kaká var tillsammans med Marcelo och Özil de tre bästa spelarna på plan för de vita. Kaká spelade helt magiskt, hans framspelningar var av klass och han var hela tiden aktiv i matchen. Det var riktigt kul att se honom skina. Nu kanske kritiken mot honom kan lugna ner sig lite. Marcelo var fantastisk han med, han ägde sin kant både defensivt och offensivt. Özil var ett ständigt hot som alltid. Den spelare som jag blev besviken på idag var Granero. Han var för det mesta helt osynlig. Han hade ett volleyskott på mål och det var det enda.. Han kan mycket bättre än så. Något annat som gjorde mig besviken var Cristianos ovilja att passa till sina medspelare eller överhuvudtaget involvera de i sina anfall. Han gav sig på omöjliga saker istället för att passa spelare som stod bättre positionerade. I Bilbao var den bästa spelaren Llorente som var ett ständigt hot så länge han var på plan. Varje anfall han var delaktig i blev farlig. Och sen ska man inte heller glömma att Bilbaos försvar var fantastiskt. De lyckades stoppa Real Madrid från att göra mål i början av matchen när de var som allra mest effektivast.

Real Madrid vann matchen mycket rättvist med tanke på vilken match de spelade. De gjorde det de skulle göra, reagera på förlusten mot Barcelona och visa att man faktiskt är ett fantastiskt lag. Inte bara för fansen, men för sig själva. De behövde se vad de kan göra om de verkligen vill. De spelade mot ett tufft motstånd idag, men de spelade ett fantastiskt offensiv utan att riskera försvaret. Nu väntar den andra omgången av el classico i copa del rey. Jag hoppas att man tar med sig det vi såg idag till katalonien. Vill man vinna måste man också våga satsa tycker jag. Den tokdefensiv vi såg mot Barcelona i onsdags kommer inte att ge Real Madrid någon vinst. Man måste ta initiativet och anfalla som man gjorde idag. Jag tycker att de ska spela med samma taktik och samma spelare på onsdag. Och absolut behövs Kaká på plan. Han var kreativ och gjorde en hel del fantastiska saker.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *