Athletic Bilbao är ett lag att räkna med!

Från ett historiematerialistiskt perspektiv så är Athletic Bilbao ett av de tre största lagen i BBVA’s La Liga. Trots deras 113 år i existens saknar de en titel, den hedersamma titeln från segunda division, men detta faktum beror helt på att de aldrig förlorat sin plats i den högsta divisionen. En ganska godtagbar ursäkt.


 Anledningen till att det baskiska laget är ett lag att fokusera sig på, om man ser de som motståndare, är just för att de gick under en förändring. En förändring som kommer synas i deras historieböcker. Ett presidentval som skulle innebära en helt ny tränare. Detta var målet, och dit har man nu nått.

  Det handlade om Joaquín Caparrós mot helgonförklarade Marcelo Bielsa. Det handlade inte enbart om ett tränarbyte, utan även om att Caparrós, tillsammans med den förre presidenten Fernando Garcia Macua, ville reformera truppen. Detta var, enligt de, anledningen till deras motgångar.

  Bielsa, som är en man med mycket kunskap om fotboll,  fixning och trixning, ville inte reformera truppen, utan ledningen. Och det var han inte ensam om, den förre Athletic Bilbao spelaren Josu Urritia, som deltog tillika i presidentvalet tyckte desamma!

  Det uppkom alltså en strid.  Macua tillsammans med Caparrós mot Urritia i sällskap med Bielsa.
Skulle det bli en förändring i tuppen eller en förändrig i ledningen?

  Folket gjorde sitt val och pilen pekade på Urritia och Bielsa som vann valet med 54% innehav.
Så vad har man att vänta sig? Jo ett extremt offensivt Bilbao, som kommer använda det baskiska laget till max.
  Truppen är van med ett defensivt spel och fokus på fasta situationer samt långbollar till Llorente!
 Det jag tror Bielsa kommer introducera till de är en extrem offensiv fotboll som innefattar mycket bollinnehav och snabba bolleröringar!

Ett Athletic Bilbao tillsammans med Bielsa betyder att chansen kommer föräras till spelare som Muniain och Herrera. Llorente kommer fortfarande veta vart sin plats kommer placeras.

 Ett nytt Bilbao med samma baskiska hjärta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *