Avslagen match på Giuseppe Meazza

Inter 2-0 Fiorentina (Serie A, 10 Dec. 2011)

Ett mål i vardera halvlek gav Inter tre välbehövliga poäng mot ett till synes oinspirerat Fiorentina. Inter, som inför matchen hade förlorat sina två sista hemmamatcher, mot Udinese och CSKA Moskva, klättrade därmed upp ända till niondeplatsen i tabellen.

Inter, med en lång skadelista (vi rabblar den igen: Sneijder, Forlán, Stanković, Jonathan, Obi, Chivu och Viviano) var också utan kapten Zanetti efter dennes röda kort i Udinese-matchen.

Fiorentina, som för kvällen spelade i helgult, saknade i sin tur Jovetić, Montolivo, Cassano, Cerci och Krøldrup.

Matchen inleddes segt, det dröjde en knapp halvtimme innan den första farligheten skapades, då Coutinho skuttade förbi Gamberini på högerkanten, och testade Boruc i Violas mål.

Ingen utdelning den gången, men drygt tio minuter senare kom en ny chans. Coutinho lyfte in bollen i straffområdet, och Giampaolo ”Il Pazzo” Pazzini sprang sig fri och lyfte in bollen bakom Boruc. Ett akrobatiskt avslut av Pazzini, mot sin gamla klubb.

Med detta gick lagen till paus, och i inledningen av Akt 2 slog hemmalaget till igen. En liknande situation där en boll lyftes in mot Fiorentina-försvaret, som fick panik. Pasquals rensning gick rakt på en framstörtande Nagatomo, som något turligt kunde öka på Inters ledning.

Efter detta debacle fanns det inte mycket hopp för Fiorentina. Bästa chansen fick Natali efter en hörna, han nickade dock över.

Det var istället nära 3-0 både en och två gånger, men Muntari missade ett gyllene läge och Pazzini fick inte bli tvåmålsskytt, trots ett friläge.

Cambiasso, som för dagen hade tagit över kaptensbindeln, kommenterade vinsten såhär:

” När man vinner så tycker folk att formationen man ställer upp med är bra, när man förlorar så är den dålig.. Vi är nöjda och vi kollar framåt med den här vinsten i ryggen” (översättning FCIM1908.com).

Livsviktiga poäng för Nerazzurri såklart, som vann utan att imponera. Fiorentina såg blekt ut, och taffliga försvarsingripanden föranledde båda målen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *