Bara 1-1 för frustrerat Napoli

Bologna fick med sig en poäng på måndagskvällen, efter att Acquafresca gett laget ledningen i Neapel. Ett straffmål av Napolis matador Cavani utjämnade dock matchen i den andra halvleken, men givetvis är hemmalaget inte nöjda med en poäng.

Ett frustrerande resultat för Napoli, som hade chansen att knappa in på ledarlagen efter helgens resultat.  Utan skadade Lavezzi gav man Pandev chansen från start. Napoli hade mest bollinnehav, men hade det svårt att få till riktigt bra lägen. Lavezzis irrationalitet saknades tydligt.

Bologna backade i huvudsak hem med många spelare och satsade på kontringar, något som visade sg vara effektivt, i den 14:e minuten tog man ledningen genom Acquafresca. Campagnaro tappade koncentrationen för en stund och var inte i tid med att rensa bort inspelet. Acquafresca lurade enkelt ett osynkroniserat offside-försök, och avslutade kliniskt.

Uppförsbacke för Napoli alltså, som gick till pausvila utan en kvittering. Det skulle dröja ända till den 71:a minuten innan målet kom. En diskutabelt domslut gav Cavani chansen från straffpunkten, och uruguayanen gjorde inget misstag.

Bologna kunde sedan avgjort sent på stopptid genom Di Vaio, som dock sköt rakt på De Sanctis.

Napoli är alltså fortfarande tio poäng från serieledande Juventus, på en sjätteplats. Bologna är fyra poäng över nedflyttningsstrecket, på en 16:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *