Barcelona förlänger vinstsviten

Barcelona plockar med sig ännu en vinst i bagaget när dem lyckas på bortaplan slå Málaga med 1-3.

Redan i den 6’ minuten får Messi ett friläge, framspelat utav Iniesta, dock kunde Caballero göra en otroligt bra räddning. Málaga gör en bra match och Barcelona har svårt att sätta bollen i nät under första halvlek. Barca var tvungen att hålla ett extra öga idag på veteranen Joaquín som är den spelare som skapat flest lägen offensivt för sitt lag. Men efter 27 minuter blir Messi serverad en boll och han kan enkelt lura Caballero och med bredsidan rulla in bollen i mål.

Messi var inte bara målgörare idag utan han spelade även fram till två mål. Redan 5 minuter in på andra halvlek slår Messi en diagonalpassning till framrusande Cesc Fabregas som avslutar kliniskt mot bortre hörn. Thiago kommer in istället för Fabregas. I den 82’ minuten driver han bollen strax utanför straffområdet drar till med en överstegare väggar med messi, får tillbaka bollen och slår till den på ett tillslag. Ett mycket snyggt avslut då den slickar gräset och Málagas första keeper hade ingen chans. Málaga reducerar i den 89’ minuten genom inhopparen Buonanotte med en bra frispark. Närmare än så kom inte Pellegrinis lag. Och i detta nu har Barcelona tagit 55 poäng av 57 möjliga.

+ Matchens lirare idag var helt klart den Ballon d’Or nominerade Andrés Iniesta. Han hade snygga framspelningar och var oslagbar på det omöjliga.  Iniesta levererade även ett flertal tvåfotare som han är så känd för och klackade bollen ett antal gånger. Han var överallt och stod för det mesta.

+ Messi har nu gjort mål i 9 raka liga matcher och jagar rekordet som ligger på 10 raka matcher.

+ Det är sån fröjd att se Barcelona spela. Det fanns en rolig sekvens i matchen då Málaga hotar rätt bra och Dani Alves lyckas precis få en fot mellan bollen och den åker ut från planen i riktning mot eget mål. Det var en aning darrigt men både Alves och Valdés bjöd på skratt och gjorde en inövad high-five kombination.

+ Tito var tillbaka på bänken som första tränare efter att ha varit frånvarande från senaste cup matchen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *