Barcelona gav fansen tre poäng i julklapp

Efter att huvudtränaren Tito Villanova relativt nyligen sjukskrivits för att få behandling för sin cancer, så lyckades laget ändå samla sig och plocka hem tre poäng till Katalonien.

Som alltid så tog Barcelona tag i taktpinnen direkt och började rulla runt bollen på ett sätt som bara de kan. Trots det så skulle det dröja till slutminuterna innan katalanerna kunde få hål på sina motståndare. Målskytt för Barcelona var mittfältsgeniet Xavi. Gästerna vinner den första halvleken med bara 1-0.

2-0 skulle komma 14 minuter in i den andra halvleken och inte helt oväntat så var det Messi som kunde noteras som målskytt. Barcelona kunde då spela på en rätt bekväm ledning samtidigt som hemmalaget Valladolid fick jaga boll. Dock fick hemmalaget in en boll i 89:e minuten och kunde då skapa lite nerv i matchen. Det skulle komma ett mål till i matchen, men det var inte hemmalaget som gjorde det utan det var Tello som kunde utöka gästernas ledning till 3-1 vilket även blev slutresultatet. Barcelona har nu tagit helt otroliga 49 poäng av 51 möjliga. Frågan är om det finns något lag som nu kan utmana guldfavoriterna från Katalonien nu.

Valladolid – FC Barcelona 1-3 (0-1)

0-1 (42’) Xavi
0-2 (59’) Messi
1-2 (89’) Javi Guerra
1-3 (94’) Tello

Skott på mål: 2-5
Bollinnehav: 34 % – 66 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *