Barcelona vs Real Madrid

Barcelona Real Madrid

Så var det dags då, årets stora match är här. Barcelona vs Real Madrid. Två av världens bästa lag ställs mot varandra, i en match som kan komma att fälla avgörandet i vart ligan hamnar i år. Två av världens bästa fotbollsspelare ställs mot varandra, Leo Messi mot Cristiano Ronaldo. Hela världen vänder sina blickar mot Camp Neu imorgon kväll klockan åtta.

El classico har alltid varit den största matchen på hela säsongen, matchen alla väntar på. Att möta Valencia och Sevilla har inte samma status. Hela säsongen bygger på just dessa matcher, du kan vinna matcherna mot Valencia, Sevilla, Atletico men det är matchen mot Barcleona som spelar roll. Jag minns två av mina resor ner till Madrid för att se matcher. El classico för två år sen och Madrid derbyt i höstas. Jag minns stämningen inför matchen mot Barcleona, folk samlades utanför stadion två timmar innan match för att komma in i stämning, det var sång och god stämning hela tiden. Folk började inte gå in till arenan för än spelarbussarna kommit. Real Madrid bussen togs emot med enorm jubel när den kom in på gatan. Den andra matchen var det inte alls samma stämning. Visst hade folk samlats utanför stadion, men då handlade det som att ta en öl på en av de många uteserveringarna inför matchen.

Real Madrid har varit fenomenala i år. Redan när laget inledde säsongen såg man att detta var något alldeles extra, det var inte som de tidigare säsongerna, det var ett annat go i laget redan i den första matchen. Och hela säsongen har laget gått från klarhet till klarhet. Framåt har Cristiano Ronaldo ägt allt motstånd tillsammans med Higuain och Benzema som båda varit helt fantastiska samtidigt som man äntligen fått igång Kaká, som allt mer börjar likna sitt forna jag. Det är helt otroligt att se denna man briljera i alla matcher han får spela.

Detta samtidigt som Barcelona trots köpet av Cesc Fabregas och att många unga talanger tagit klivet upp i A laget under säsongens gång har haft problem. På hemmaplan har det gått vägen för det katalanska laget men på bortaplan har man stött på problem. Som emot Getafe i början av november, då man förlorade emot Madrid laget. Det gick så långt att ärkerivalerna Real Madrid hade hela 10 poängs ledning i ligan innan laget tog sig i kragen. Jag tror att problemet legat i att allt fler lag börjat lära sig att läsa av spelet hos det katalanska laget. Det såg vi inte minst emot Chelsea. Chelsea hade satt in en superdefensiv fotboll och lyckades hålla det katalanska laget i schack.

Den här matchen kan komma att avgöra vart ligan hamnar i år. Real Madrid tappade efter ett antal dåliga insatser sin tio poängledning ner till endast fyra poäng. Vinner de imorgon är nog liga titeln i hamn, då leder de med sju poäng med endast en svår match kvar, Atheltic. Men förlorar de är det endast ett poäng och då måste de nästan vinna alla resterande matcher för att vinna titeln och Barcelona är officiellt med i matchen om liga titeln igen. Det kan gå hur som helst, inget lag kommer att dominera hela matchen utan vi kommer nog att få en jämn och intensiv match mellan världens bästa fotbollsspelare. Det som kommer att fälla avgörandet imorgon tror jag är Real Madrids anda och plan. De kan inte sätta sig tillbaka och säga att de går för 0-0 , de måste attackera. Som man brukar säga, bästa försvar är att anfalla. De måste få tag i bollen och behålla den i laget redan från minut ett. De får inte ge Barcelona chansen att hålla i bollen för det är då laget är som allra farligast, när de får styra matchen. Och sist men inte minst, ha koll på sina fasta situationer. Det har varit Real Madrids svaga sida. Många mål har kommit för att någon i laget har släppt markeringen på en spelare. Det får inte ske imorgon. Gör dom det kan liga titeln vara i hamn redan imorgon kväll och de kan släppa fokuset på ligan och fokusera på Champions leauge matchen mot Bayern hemma på onsdag.

Imorgon kväll smäller det, två av världens bästa lag mot varandra. Två av världens fotbollsspelare mot varandra, Leo Messi mot Cristiano Ronaldo. Två av Spaniens absolut bästa målvakter kommer att spela huvudrollen. Klockan åtta imorgon kväll vänder hela världen sina blickar mot Barcleona och Camp Neu. Vill det sig för Real Madrid kan de redan imorgon kväll ha en titel i hamn, en riktig välförtjänt titel för ett lag som totalt dominerat den spanska ligan i år.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *