Bayern besegrade tabelljumbon

I årets första omgång av Bundesliga drabbades Bayern München och Greuther Fürth samman på Allianz Arena, i en på förhand enkel match för Bayern. Fürth kom till matchen som tabelljumbo och Bayern som sedan tidigare återfinns i den motsatta änden av Tabellen.

Bayern visade direkt att det är stor skillnad på lagen, det grönklädda bortalaget fick inte röra bollen mycket i första halvleken. Ett resultat av detta var att Mario Mandzukic kunde göra första målet efter en tavla av Wolfgang Hesl i Fürths mål. Detta efter att samme Mandzukic haft ett bra läge bara minuten tidigare. 1-0 resultatet stod sig halvleken ut och det var ingen som var speciellt förvånad över resultatet, Fürth såg omotiverade ut och visade vilken respekt de hade gentemot hemmalaget.

Andra halvlek blåstes igång och spelövertaget fortsatte för Bayern, men bortalaget satte lite hårdare press vilket resulterade i en väldigt bra chans för Stieber i den 54:e minuten men målet uteblev. Istället kunde Mandzukic göra sitt andra mål på hörna med halvtimmen kvar att spela. Resten av matchen handlade om Bayerns försök att göra ett tredje mål och att få tiden att gå.

Den här matchen var stundtals ganska sömnig och är inget som skrivs in i historieböckerna, hemmalaget gör sitt jobb och vinner enkelt med 2-0. Det enda som kanske platsar i historieböckerna är Bayerns fantastiska publikstöd otroligt mycket folk fanns på plats trots motståndet.

Till sist skulle jag vilja ge ett plus till Franck Ribery som gör en bra match, han bidrar med fart och finess till sitt Bayern. Sedan gjorde även Mario Mandzukic en bra match med sina två mål och ligger fortsatt i toppen av skytteligan.

 

//Emil Cardebrant

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *