Bayern höstmästare

Bayern München säkrade höstmästartiteln den gångna helgen genom sin seger över Köln.

Dortmund innehar andra platsen efter hösten, starkt gjort av klubben då de flesta talade om att dem hade en kris i början av hösten. Men dem har återhämtat sig väldigt bra, framförallt beror det på att Lewandowski börjat leverera som anfallare för Dortmund. Vidare så såg vi på slutet att Kagawa kom igång. Dessutom ryktas ju numera Mönchengladbach superstjärna Marco Reus till Dortmund, dock är det en för stor övergång för att den skulle ske redan i Januari.

Tredje platsen efter hösten innehas av Schalke04 efter deras stor seger mot Werder Bremen. Schalke04 som tvingades byta tränare mitt under säsongen då Ralf Ragnick gick i väggen. Men Hubb Stevens har klarat av det bra, det är väl dock inte så förvånande då han är en Schalke legendar. Det som är en storskillnad mot förra säsongen för Schalke är att man inte alls på samma sätt är beroende av Farfan för att få igång ett bra anfallsspel. Det mycket tackvare Fuchs inlägg men också Holtby som varit riktigt bra på mittfältet. Sedan i de sista matcherna har även Jurado varit helt okej.

Fjärde platsen har Mönchengladbach som gjort en supersäsong sett till att man i stortsett har samma lag som förra säsongen och då tillhörde man botten. Men faktum är att Mönchengladbach avslutade förra säsongen enormt starkt och det är det spelet vi sett även denna hösten.

Femte platsen har Werder Bremen, anfallet håller högsta klass med Pizzaro, rosenberg och Arnotuvoic, men defensiven håller absolut inte, framförallt de stora förlusterna som Bremen åkt på mot topp fyra lagen visar det. Tror inte att Bremen kommer kunna hålla denna plats om inget görs åt försvaret.

På sjätte och sista europa plats där återfinner vi Bayer Leverkusen som är påväg uppåt i tabellen efter en katastrof start på liga spelet. Ett lag med namnkunniga spelare som Kiessling, Toprak, Schürrle, Ballack och Renato Agusto skall ju bara vara med i toppen och dem kommer troligen att komma.

 

I övrigt är det noterbart att Hamburg fått ordning på spelet på slutet, men spelar oavgjort för ofta för att kunna blanda sig i någon av europa platserna. Lite tråkigt för det stora laget från norra Tyskland, dock så verkar dem vara påväg att lämna bottenträsket, dock skulle spelarköp behöva göras nu i vinter från Hamburgs sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *