Bayern München tappade poäng hemma

Bayern München kom till hemmamatchen på Allianz Arena och matchen mot Borussia Mönchengladbach som solklara serieledare, detta med hela elva poäng ner till Bayer Leverkusen på andra plats. En vinst i den matchen skulle betyda att man med gott samvete kan äta julskinka under juluppehållet med en betryggande ledning.

Det fanns dock en person hos gästerna som ville sätta stopp för detta, Marc-André ter Stegen som vaktade målet för kvällen gjorde en riktigt bra match och hade en stor del i att man kunde knipa en poäng i den svåra bortamatchen. Det var bortalaget som tog ledningen på straff där Thorben Marx säkert kunde slå in bollen bakom Bayern-keepern Manuel Neuer. Resultatet stod sig halvleken ut även om hemmalaget dominerade matchen  med deras näst intill överlägsna bollinnehav.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att sätta tryck på svenske Oscar Wendt och hans försvarskollegor, men inte minst på ter Stegen. Tjugo minuter in i den andra halvleken kvitterar Bayern till 1-1 efter en försvarstavla av målskytten Marx och Xherdan Shaqiri kunde ganska lätt lägga in bollen i mål till hemmapublikens stora glädje. Pressen fortsatte mot Mönchengladbach och ett ledningsmål hängde i luften, men den tidigare nämnda bortamålvakten stod för många riktigt bra räddningar och var en stor bidragande orsak till att hemmalaget ”bara” fick med sig ett oavgjort resultat.

Jag måste bara prata om honom lite till. Marc-André ter Stegen som är född 1992 är enligt mig ett namn man bör lägga på minnet. Han spelade stabilt och får han utvecklas i ytterligare något år så ser vi nog just nu en framtida världsmålvakt.

Till sist så ska det bli intressant att se om Leverkusen och Dortmund kan vinna sina respektive matcher mot Hamburg och Hoffenheim, de skulle då hamna i ett mer tacksamt läge när serien sen startar om efter uppehållet.

/Emil Cardebrant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *