Berg en av de sämsta värvningarna i Bundesligas historia

Sorodorin

Foto: Sorodorin

Marcus Berg som hade en fantastisk start på sin proffskarriär i Holland med 22 mål och sedan dessutom vann han skytteligan i u21-em. Han valde att flytta till Bundesliga och där har det ju minst sagt gått dåligt för honom. Dessutom har han haft skadeproblem.

Nu kommer tidningen Welt ut med en lista på de sämsta värvningarna i Bundesligas historia och där återfinns Marcus Berg med på en mindre smickrande fjärde plats.

Här är topp 5 sämsta värvningarna enligt welt.de

Femte plats: Victor Ikpeba
Victor Ikpeba var i slutet av förra seklet en storspelare. Så 1999 uppstod tycke mellan den nigerianske anfallaren och den tyska storklubben Dortmund, övergångssumman: 12 miljoner mark. Sportsligt resultat: 30 matcher på två säsonger, 3 mål. I bakgrunden finns en tragisk historia eftersom Ikpebas fru dog av bröstcancer i början av 2000. ”Jag vill fortsätta att spela bra fotboll, det hade min fru velat. Det skulle ha gjort henne lycklig”, sa han några månader senare. 2001 lämnade dock Ikpeba klubben. Och 2005 avslutade han sin karriär som fotbollsspelare.

Fjärde plats: Marcus Berg
Marcus Berg Hamburgs förre tränare Bruno Labbadia som var med och värvade Berg för rekordsumman tio miljoner euro från Groningen, beskrev honom som ”en anfallare med en obändig vilja att göra mål”. Welt konstaterar att även om Berg har viljan så har han inte lyckats med sin föresats. Facit hittills är 35 Bundesligamatcher och fyra mål.

Tredje plats: Breno
En av de sämsta spelarövergångarna i Bundesligas historia var försvararen Breno som anslöt till Bayern München för 12 miljoner euro. Brassen som suttit häktad misstänkt för mordbrand efter att satt eld på sitt egna hus, är nu knäskadad och enligt transfermarkt.de är spelaren i dag värd endast två miljoner euro.

Andra plats: Carlos Alberto
Albertos övergång till Werder Bremen var allt annat än lyckad. Han hamnade direkt i bråk på en träning där han spöade Boubacar Sanogo, som senare förklarade: ”Den här mannen är galen.” Carlos Alberto var heller inte tillräckligt vass på planen så ett halvår och fem mållösa matcher senare lånades han ut till Braslien. Han har aldrig kommit tillbaka.

Nummer ett: Marquinhos
Marquinhos år 2000 värvades brassen av Leverkusen för nio miljoner mark och den offensive mittfältaren skrev på ett sexårigt kontrakt. På två år blev det totalt 13 matcher i Leverkusens andralag och inte en enda minut i Bundesliga. 2002 gick spelaren tillbaka till Brasilien där han mellan 2002 och 2008 gjorde 11 klubbyten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *